Nieuwsbericht

09-07-2014

Simi Pater schittert in Veenendaal 05-07-2014

Nog maar een half jaartje lid en dan al twee clubrecords verbeteren. Simi Pater (meisjes junioren D) deed het op 5 juli tijdens de zomerwedstrijd van VAV in Veenendaal. Allereerst raffelde ze 60 meter af in 8.49 sec, een fractie sneller dan het 26 jaar oude (!) clubrecord van Mylène Papilaja. Vervolgens stond de 150 meter op het programma. Dankzij een bliksemstart kwam Simi als eerste uit de bocht en dat wist ze tot aan de finish vast te houden. De eerste reactie van Simi: ‘Het laatste stuk was toch wel een beetje zwaar.’ Tja, dat mag ook wel als je meer dan anderhalve seconde sneller bent dan het oude clubrecord van Natalie Puper. Chapeau voor deze jonge veelbelovende atlete!Er waren meer Statina-atleten/-es die goed presteerden in Veenendaal. Er deden maar liefst 16 leden en drie gastleden mee aan deze leuke baanwedstrijd. Livia Gutte veroverde in een veld van wel 15 meisjes pupillen C de eerste plek op de meerkamp (40 meter, verspringen en fluitbalwerpen). Lieke Vreugdenhil (meisjes pupillen A 1e-jaars) liep in een sterke race naar brons op de 1000 meter, ruim onder de 4 minuten. De prijsuitreiking bij de jongens pupillen A 2e-jaars was een ware thriller. Er was veel onduidelijkheid over de uitslag van de meerkamp en de reeds uitgereikte medailles werden weer teruggevorderd. Uiteindelijk kon Kaj de Jong met een bronzen medaille naar huis en dat was een uitstekende prestatie in zo’n groot en sterk bezet veld.


Veri Gutte en Julia van Knippenberg leverden bij de meisjes junioren C een spannende strijd met elkaar op de 150 meter. Veri eindigde als derde, één plaatsje voor Julia. En dat Veri goed met een discus overweg kan liet ze in Veenendaal weer eens zien: Ze werd eerste met een worp van 23.46 m, twee meter verder dan de derde plaats van Meike van Kranenburg. Bij het verspringen bewaarde Julia haar beste sprong tot het eind. Na enkele sprongen onder de 4 meter moest het dan toch maar eens gebeuren en sprong Julia een strakke 4.25 m, die haar een derde plaats opleverde.


Terwijl de meisjes aan het verspringen waren liepen de jongens junioren C de langste sprint, oftewel de 400 meter. Het was de eerste keer voor Lucas Moers, die in een goed opgebouwde race 68 seconden en een 2e plek liet noteren. Deden onze gastleden ook nog wat? Jazeker! Pasquenel Sohilait wierp de speer naar een nieuw PR wat hem de 2e plek opleverde bij de jongens junioren C. Bij het hoogspringen liet Niels Boonstra de lat voor de eerste keer op 1.60 m leggen en hij ging er bij zijn derde poging nog overheen ook! Aldus een 3e plek, net als op de 150 meter.


Linkjes naar de uitslagen:
- pupillen: hier
- junioren: hier


Groeten,
Michiel BoonstraLees meer berichten