Nieuwsbericht

27-05-2014

Vestingloop Den Bosch

Ruben Stittelaar wint de Vestingloop voor de 4e keer op rij. Zondagmiddag om 12.30 uur was de start van de Ricoh Vestingloop in Den Bosch. Het evenement, waar Ruben Stittelaar in 2011 voor eerst aan deelnam en al 3 keer de 5 km wist te winnen, stond al een poos in zijn agenda. Vanwege de grote belangstelling moest hij dit keer wel voorinschrijven want de limiet voor maximaal 6000 deelnemers was al snel bereikt. De Vestingloop, dit jaar voor de 9e keer gehouden, is een prachtige loop met de finish op de Parade aan de voet van de Sint-Jan. Naast de 5 km loop zijn de andere afstanden: 10 km en 15 km.Ruben:


“Ik kon juist voor het startschot een goede plaats veroveren bij de startlijn en liep na goed 100 meter al in een kopgroep van ca. 10 man. Na iedere kilometer vielen er een paar af zodat ik de laatste kilometer nog een loper bij mij had. Deze kon ik door het plaatsen van een versnelling in de klinkerstraatjes de laatste 300 m van mij afschudden zodat ik met 3 seconden voorsprong als eerste over de streep kwam, in 16:14.”


 


Voor Ruben was het een goed opgebouwde tactische race met een finish waar een lint gereed werd gehouden om doorheen te lopen. Een unieke prestatie om 4 keer op rij een loop te winnen in een prachtige omgeving en met veel publiek.


In de uitslagenlijst was verder Wilco 't Lam te vinden die aan de 15 km heeft deelgenomen en die deze afstand voltooide in een niet onverdienstelijke 1:16:57.


Nico Brand


 
Lees meer berichten