Nieuwsbericht

12-05-2014

Lekker lopen in het Leudal

Terwijl supertrailer Rob in de Ardennen 55 km voor zijn kiezen nam, ging een flink deel van de Statina zondagochtend ploeg al heel vroeg (half 8) op weg naar het Limburgse Heythuysen voor een wedstrijd van 16 of 29 km door de fraaie bossen. Regen en wind onderweg, maar nauwelijks tijdens de loop zelf. Het parcours is prachtig en slingert door het bos langs een heel oude beek (in dit gebied liggen grafvelden van 3000 jaar oud). Het ging aardig op en neer en er moesten wel wat plassen en modderpoelen omzeild worden. Rond km 12 kwam voor de 16 km lopers de beklimming van de Litsberg, een steile leemhelling, waarbij je af en toe ook je handen moest gebruiken.Zo’n klim slaat echt in je benen en het duurt wel even voordat daarna hartslag, ademhaling en pas weer op orde zijn. Op de 16 km liepen Ed Stijnen (1.18.47), Sandra Wormgoor (1.25.42), Paul Koedam (1.28.11), Frank Brandsma (1.28.54) en Lilian Pfennings (1.40.43).Voor een impressie van de 29 km schakelen we nu even over op de interview modus. We ondervragen Statina coryfee Angela Veld.


FB/SW: En Angela, hoe ging het?


AV: De eerste twee-en-een half uur waren een feest, maar daarna werd het wel een half uurtje buffelen. Gerrit (Koerting) en Inge (van Oijen, voormalig Statina-lid) liepen gelukkig bij mij, zodat we samen naar de streep konden lopen.


FB/SW: Hoe kwam die knie van Gerrit zo modderig?


AV: Als een echte heer is hij voor de dames op de knieën gegaan, al was er nu geen jong ding voorhanden, zoals in Hamoir.


FB/SW: Nog kramp gehad, Angela?


AV: Na afloop nog wel even over de parkeerplaats gerold met kramp in mijn kuit. Thuis leg ik een stuk zeep aan het voeteneind van mijn bed, dat schijnt te helpen, maar hier was helaas geen zeep in de buurt.


Gerrit, Angela en Inge liepen de 29 km in 3.12.33. Oudlid Tjalling Rekker was de beste, snelste en enige loper op de 30 km: hij had een paaltje gemist en kwam, tot verbazing van Paul en Frank, van een compleet ander pad op de finish af. Toch had hij een fraaie tijd: 2.57.13.


Bijkomen op de boomstronk.Eindsprint van Angela en Gerrit


Vriendelijke groet, Frank Brandsma
Lees meer berichten