Nieuwsbericht

18-04-2014

Succesvolle verspringworkshop train(st)ers

Met welk been moet ik beginnen met aanlopen? Moet mijn aanloop versnellend zijn of niet? Welke techniek past het beste bij mij, de hangtechniek of het lopen in de lucht? Moet ik omhoog of juist naar voren afzetten? En hoe kom ik nou in vredesnaam een keer goed uit bij die balk?!?


Het zijn stuk voor stuk herkenbare vragen voor zowel recreatieve als specialistische trainers. Vragen waar relatief simpele antwoorden op te geven zijn, en dat is precies wat een zevental trainers op zaterdag 12 mei ondervonden heeft. Onder leiding van trainer en combinatiefunctionaris Marc Lommert hebben zij op de eigen atletiekbaan in Culemborg een workshop gevolgd met als doel het verbeteren van de verspringtrainingen binnen de vereniging.


Of het nu gaat om talenten die acht meter willen springen, of om recreatieve leden die tussen het bijkletsen op de donderdagavond een paar keer in de zandbak willen springen: Voor iedereen is een leuke en uitdagende verspringtraining aan te bieden. Tijdens de workshop is daarom zowel ingegaan op manieren om herhaaldelijk terugkerende oefeningen uitdagend te houden, als op vernieuwende en inspirerende leerstof om de verspringers nog enthousiaster te krijgen.


Het starten, het aanlopen, het afzetten en het landen... Alle elementen van het verspringen zijn tijdens de workshop aan bod gekomen en indien gewenst opgedeeld in oefeningen. Ook is stilgestaan bij het aanbieden van verspringgerelateerde oefenvormen voor bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking of voor de allerkleinsten van de vereniging.Terugkijkend op de workshop mag geconcludeerd worden dat de middag een succes geworden is. Tijdens een gezellige zonnige middag op de atletiekbaan is door alle aanwezigen veel bijgeleerd. De volgende workshop die Marc zal verzorgen vindt plaats op zaterdag 7 juni. Tijdens deze workshop zal de specialisatie 'meerkamp' aan de orde komen.Lees meer berichten