Nieuwsbericht

03-04-2014

Succesvolle jurycursus

Op de zaterdagen 15 en 22 maart werd bij Statina een jurycursus gegeven. Deze cursus bestaat uit 4 dagdelen, waarvan 3 theorie- en praktijkdelen op de baan en in het clubhuis plaatsvinden. Tijdens het 4e dagdeel wordt de opgedane kennis getoetst middels een jury-examen.


Vooraf is deze cursus gepromoot bij ouders van jeugdleden, atleten en ook bij (assistent)train(st)ers. Je kunt je wel voorstellen dat het doen van zo’n cursus je kennis van alle atletiekregels vergroot en dat je dat meteen kunt toepassen.


De cursus werd kundig geleid door Jaap Glavimans. Zijn vrouw Patricia verzorgde die dagen de lunch. Een bedankje voor deze twee vrijwilligers was dan ook op zijn plaats, het bestuur zorgde op de laatste dag voor een verdiend bloemetje voor deze kanjers.


Van Statina deden de volgende mensen mee:  • Elina Jonis

  • Vincent Roke

  • Thom Snijders


Zij hebben deze cursus zeer goed doorlopen en hebben het examen dik gehaald. Goed gedaan!Ook Chris de Bakker en Astrid van Vulpen hebben de cursus deels meegedaan. Omdat zij de laatste dag niet aanwezig konden zijn doen zij het examen op een later tijdstip.


Astrid van Vulpen is moeder van jeugdlid Floris: 'Ik heb mij aangemeld als vrijwilliger om iets te doen voor Statina. Overal zijn natuurlijk vrijwilligers nodig, maar als iedereen een steentje bijdraagt wordt het veel leuker. Wanneer ik slaag (ik doe het examen op 9 april in Amersfoort) ga ik eerst meedoen als verkeersregelaar bij de Culemborg City Run (Floris loopt wel mee). Om dat te mogen moet ik eerst nog een 'test' doen. Daarna wil ik zeker het jurydiploma in de praktijk brengen, eerst meelopen met een ervaren iemand lijkt mij op zich niet gek, hoe dit vorm gaat krijgen weet ik nog niet precies.'


Esther Elie
Lees meer berichten