Nieuwsbericht

04-03-2014

20 van Alphen 2-3-2014

En terwijl de trailgangers (zie vorig nieuwsbericht) afgelopen zondag waarschijnlijk nog bezig waren de Ardense modder van hun schoenen te schrapen, waren drie andere Statinezen op weg gegaan naar Alphen aan de Rijn met als doel hun namen te verbinden aan een nieuw clubrecord. Want daar werd de 20 van Alphen gehouden!



De 20 km op de weg is een vrij incourante afstand, in die zin dat deze afstand niet veel georganiseerd wordt. Desalniettemin is het een officiële, door de KNAU erkende afstand, en als zodanig is het bij atletiekverenigingen, en dus ook bij Statina, mogelijk te streven naar  snelheidsrecords op deze afstand.





Dus trokken Marc Laeven, Bert van Oostrum en ondergetekende, onafhankelijk van elkaar, naar Alphen. Voor Bert zou vestiging van een clubrecord een makkie worden, want in de leeftijdscategorie 70 t/m 74 had nog geen enkele loper die afstand gedaan. Ook had ondergetekende een zonnig vooruitzicht, want ook in zijn categorie (65 t/m 69) was het clubrecord op de 20 km nog vacant. Alleen Marc (categorie 45 t/m 49) zou mogelijk een probleem hebben, want het clubrecord in zijn categorie op de 20 stond op naam van Bert Wansing die in 1991 in Brussel 1 uur 42 rond had laten klokken.



Het zou anders lopen.



 Op zoek naar het inschrijfbureau annex kleedruimte, wat een gigantische klus was omdat wegwijzers of bordjes ontbraken, het hartstikke druk was in het start/finishgebied, je niet gemakkelijk de weg kon oversteken  omdat overal hekken stonden, en letterlijk geen hond wist waar het was, kwam ik Bert tegen, die ook al op zoek was. Later kwam Bert  Marc nog tegen die eveneens de weg kwijt was.



Gelukkig kwam ieder op tijd in de startvakken.  Het was heerlijk zonnig weer, dus prima om te lopen en er was een goeie kans op 3 nieuwe clubrecords.





Helaas! Na 9 km lekker in mijn eigen tempo gelopen te hebben, begon mijn rechter kniegewricht een steeds heviger stekende pijn te produceren. Een pijnsensatie die ik herkende van de laatste kilometer in de Mini Marathon in Apeldoorn van een maand geleden. Even stoppen, wrijven over de knie, weer proberen, maar nee hoor, hardnekkig kwam de pijn terug. Gewoon wandelen kon nog wel, maar ja, 11 km doorlopen over het parkoers was geen optie. Dan maar snelste weg terug, wat maar anderhalve kilometer bleek te zijn. Gelukkig was bij de kleedruimte een massage mogelijkheid.



Ook Bert haalde de finish niet, kreeg ik later te horen. Last van hamstring-perikelen, wat hem ook in Schoorl al parten gespeeld had.





Marc Laeven daarentegen was later keurig in de uitslagenlijst terug te vinden, met een tijd die er niet om loog en die ruimschoots voldoende was om het clubrecord van Bert Wansing om zeep te helpen: 1: 20:01.



Vriendelijke groet, Nico Brand




Lees meer berichten