Nieuwsbericht

11-02-2014

NK indoor voor junioren B en A - 08/09-02-2014

Afgelopen weekend vond in Omnisport in Apeldoorn het NK indoor voor junioren B en A plaats. Namens Statina nam bij de meisjes junioren B Natalie Puper deel aan de 60 meter sprint en het verspringen. Bij de jongens junioren A verscheen vanuit Culemborg Jelmer van der Linden op de 1500 meter aan de start en bij de meisjes junioren A namen Lucy van Berkel, Jamie Verweij (MJB), Ruby en Besten en Vera Gommans (MJB) aan de 4 x 200 meter estafette deel.

Natalie kampte al enige weken met pijn in haar heup en dat speelde haar ook dit weekend helaas parten. Haar serie op de 60 meter sprint op zaterdag ging ondanks de pijn nog redelijk snel, ze liet 8.17 sec klokken terwijl haar persoonlijke record op 8.15 sec staat. Deze tijd was voldoende om door te gaan naar de halve finale, die maar liefst zes uur later op het programma stond. Tussen de bedrijven door heeft Natalie zich nog even goed laten masseren, maar dat mocht helaas niet baten. Ze liep in de halve finale 8.24 sec en werd daarmee uiteindelijk 20e. Haar serietijd bewijst dat de vorm er wel was en dat het in het koppie ook wel goed zat, maar ja, die heup hè...

Een filmpje van de halve finale met Natalie in baan 1:Na een goede nachtrust vertrok de familie Puper zondagochtend wederom naar Apeldoorn, want om 11.00 uur stond het verspringen op het programma. Natalie's derde sprong van 5.11 m (persoonlijk record: 5.28 m) was het best en goed voor de 12e plaats.

Al met al valt het allemaal niet eens zo heel erg tegen, maar er zat zeker meer in. Natalie neemt nu eerst een paar weken rust om te herstellen en gaat dan vol goede moed aan de slag met de voorbereidingen voor het NK outdoor in het eerste weekend van juli in Amsterdam.

Halverwege de zondagmiddag was Jelmer aan de beurt. Jelmer werd in 2013 bij de jongens junioren B zowel indoor als outdoor Nederlands kampioen op de 1500 meter, maar dat was als tweedejaars B en hij is nu eerstejaars A, en dat is altijd lastig. Ondanks dat hield hij zich in de snelste van twee series goed staande en wist hij een supersnelle tijd van 4.03.44 min (verbetering eigen clubrecord van 4.07.24 min) op de klok neer te zetten, goed voor een mooie vijfde plaats!

Filmpje van de race van Jelmer:En een mooie foto:Het NK werd afgesloten met een incourant nummer, de 4 x 200 meter estafette. Ook Statina vaardigde een team af, en wat voor team! De dames Lucy, Jamie, Ruby en Vera gingen als een speer en leverden een tijd af van 1.51.36 min, ze eindigden hiermee op een prachtige vierde plaats!

Filmpje van de 4 x 200 meter estafette met het team van Statina startend in de buitenste baan:Hartelijke groeten,
Jeroen GutteLees meer berichten