Nieuwsbericht

23-12-2008

Lopen met Statina

De in 2008 zeer succesvolle hardloopcursus van Statina krijgt een vervolg. In 2009 organiseert Statina namelijk twee cursussen voor niet-leden. De eerste cursus is gericht op sporters met enige loopervaring, en zal worden gegeven op de woensdagavonden van 28 januari tot en met 4 maart 2009, van 20.00 uur tot 21.45 uur. Deze cursus vindt plaats op de atletiekbaan van sportpark Terweijde aan de Sportlaan in Culemborg. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers per cursus. Een tweede cursus, die in het najaar van 2009 georganiseerd wordt, zal zich specifiek richten op de startende hardloper.

Loopniveau’s
Bij de loopcursussen wordt rekening gehouden met de verschillende beginsituaties van de deelnemers. De loopcursus van voorjaar 2009 is bedoeld voor een tweetal doelgroepen:
1. lopers met basisconditie, die zich willen voorbereiden op de 5 kilometer-loop van Statina
2. ervaren lopers die zich willen voorbereiden op de 10 kilometer-loop van Statina

Statinaloop
De deelnemers kunnen zich via deze loopcursus dus gericht en verantwoord voorbereiden op de Statinaloop, die op 15 maart 2009 georganiseerd wordt. Deelnemers aan de cursus hoeven bij deelname aan de Statinaloop geen inschrijfkosten meer te voldoen. Bij de Statinaloop worden de afstanden 5, 10 en 15 kilometer gelopen.

Niet alleen lopen, maar ook kennisoverdracht
Tijdens de cursus wordt onder het genot van een kopje thee of koffie in een aantal sessies informatie verstrekt over specifieke onderdelen van het lopen, zoals onder andere looptechniek, blessurepreventie en trainingsopbouw. Deze informatie wordt gegeven door de trainers en professionals, waaronder fysiotherapeuten. Ook wordt het ‘huiswerk’ toegelicht, want één maal per week sporten is te weinig om je conditie te verbeteren.

Informatie en aanmelding
Inschrijven kan uitsluitend via dit aanmeldformulier. De kosten voor de loopcursus bedragen € 30,-, leden van de Atletiekunie en deelnemers aan 'Loopservice.nl' betalen € 22,50. De inschrijving is pas definitief nadat Statina het cursusbedrag heeft ontvangen. De deelnemerslijst wordt opgesteld op grond van betaling. Bij overinschrijving wordt een wachtlijst opgesteld, de deelnemers ontvangen hierover bericht. Wanneer zich minder dan 15 deelnemers aanmelden, gaat de cursus niet door. De belangstellenden zullen dan worden uitgenodigd voor de reguliere trainingsavonden. Maar daar gaat Statina niet vanuit: De belangstelling voor voorgaande edities was steeds erg hoog!

Heeft u nog vragen? Mail die dan naar lopenmet@statina.nl, één van de organisatoren neemt dan binnen enkele dagen contact met u op.Lees meer berichten