Nieuwsbericht

02-12-2013

Montferland Run – 1-12-2013

Zondag 1 december: op het programma staat de Montferland Run.
Door André daarop opmerkzaam gemaakt besloot ik me in te schrijven, was toch weer een mogelijkheid voor een clubrecord.
Een bijzondere wedstrijd, de reis gaat via Duitsland, klinkt best ver, maar valt wel mee. Via Duitsland betekent een paar kilometer over AB 3 langs de grens aan de andere kant, nu nog tolvrij.
De weersverwachting was matig: een grijze dag en hier en daar wat neerslag. De werkelijkheid was heel anders: we vertrokken met zon en een strak blauwe lucht, en dat bleef zo tot en met de finish in ’s Heerenberg.
Bovendien een lekker frisse temperatuur van 8°C en weinig wind.
Maar iemand heeft daar in het verleden op strategische plekken flinke hopen grond gestort, wat een aantal gemene klimmetjes veroorzaakt. De afdalingen compenseren dat wel een beetje qua snelheid, maar de spieren voelen na afloop toch wat stijfjes ondanks de heuveltrainingen bij het station.
Heel positief: een prachtig parkoers in een mooie natuurlijke omgeving met schitterende uitzichten in het heuvelachtige landschap. Bovendien voor mij onverwacht veel publieke belangstelling voor een “loopje” van 15KM, met op verschillende plaatsen hoempa orkestjes en midwinterhoorn blazers.
Ook heel apart: starten (en finishen) in een wedstrijd samen met de wereldrecordhouder op de marathon en nog wat Afrikaanse toppers.
In de eerste korte ronde van ruim 3 kilometer kwamen ze ons tegemoet op een paar honderd meter afstand, verder bleven ze wat mij betreft uit het zicht.
Marc Laeven bleef aardig in de buurt van dat geweld en finishte met een bruto tijd van 0:59:43 als 26e M45+;
Ook André van IJzendoorn kon misschien de top nog in de verte zien en was 34e M55+ met 1:08:41 bruto.Zelf zoals gemeld moest ik het doen met die glimp na 1 kilometer, en eindigde na 1:26:20 bruto als 39e M65+.
Gelukkig hadden we alle drie een chip op het startnummer, de netto tijden zien er wat beter uit:

Marc Laeven 0:58:22
André van IJzendoorn 1:06:34
Bert van Oostrum 1:22:24, Clubrecord M70+, en net geen PR

We hebben geen andere Statina leden gezien en ook niet gevonden in de uitslagen. Jammer, zeker de moeite waard dit een keer te overwegen.
Al met al een geslaagde dag, ook de rit heen en terug en wat mij betreft voor herhaling vatbaar volgend jaar.

Vriendelijke groet, Bert van Oostrum
Lees meer berichten