Nieuwsbericht

05-11-2013

Berenloop Terschelling - 03-11-2013

De Berenloop op Terschelling is voor een aantal lopers van Statina een jaarlijks weekendje weg geworden. Al lang van tevoren wordt de overtocht geboekt en de accommodatie vastgelegd.Wij arriveerden vrijdag al op het eiland, evenals vele andere lopers. Na aankomst werden er fietsen gehuurd en gingen we op zoek naar ons appartement in West-Terschelling. Het was heerlijk weer. Het was droog, niet al te veel wind en veel zon. Hierdoor was het lastig om je voor te stellen dat de Berenloop misschien wel niet door zou gaan. De weersvoorspellingen waren namelijk voor zondag niet al te best: Er werd windkracht 7/8 verwacht met regen- en hagelbuien. Hierdoor zou het onverantwoord zijn om zo’n 5000 hardlopers te laten starten.

Uiterlijk zondagochtend om 08.00 uur zou de beslissing vallen of we mochten gaan lopen. Tot die tijd vermaakten we ons prima. We verkenden de route van de halve marathon op de fiets met een pauze op het strand, waar we genoten van een kop koffie met een tosti.

Zaterdagavond kregen we al te horen dat de hele marathon afgelast was. En helaas volgde ook voor ons, halve marathonlopers, zondagochtend het bericht dat vanwege de te verwachte extreme weersomstandigheden de Berenloop niet door zou gaan. Dat was wel even balen natuurlijk. Iedereen had er op zijn/haar manier naartoe geleefd en er hard voor getraind. Nadat we een beetje van de teleurstelling waren bekomen, maakten we nieuwe plannen voor die dag. Wij besloten om zelf een kilometer of 10 te gaan rennen, want het was nog steeds droog en de zon scheen. Anderen hebben toch op eigen houtje de halve marathon gelopen. Later hoorden we dat je op het strand wel gezandstraald werd.Uiteindelijk is het de hele dag droog gebleven. Pas toen wij om 16.15 uur aan boord gingen voor de overtocht naar Harlingen begon het op Terschelling te regenen. Helaas moeten we nu weer een jaar wachten om deel te kunnen nemen aan deze uitdagende loop op dit ‘bere’gezellige eiland.

Kleine Berenloop
Gelukkig zijn er toch nog twee Statinaleden die wel een tijd hebben kunnen neerzetten. Op zaterdagochtend was namelijk de Kleine Berenloop over 5 of 10 kilometer. Om 10.15 uur stonden Dennis en Susan van Zijl aan de start van de 5 kilometer. Aangemoedigd door een aantal andere leden en vele toeschouwers liepen zij een mooie route door het bos. Dennis finishte in een mooie tijd van 25.20 en Susan volbracht haar eerste loop netjes in een tijd van 38.06.

Nancy den BestenLees meer berichten