Nieuwsbericht

12-10-2013

Trainingskamp groep 10 + MILA 2013

Het Statina trainingskamp is na twee uiterst succesvolle edities inmiddels een begrip binnen de vereniging en dus vielen dit jaar maar liefst 30 inschrijvingen op de deurmat van organisator Paul Westerman. Bestemming van het derde trainingskamp voor leden van groep 10 en de MILA-groep was camping De Bron in Valkenburg en de omliggende heuvels en bossen. Hieronder lees je hoe de hierboven genoemde ingrediënten gezorgd hebben voor een fantastisch en onvergetelijk trainingskamp.

Voor vijf gelukkigen begon het avontuur op vrijdag al vroeg in de middag. Na enkele omwegen door downtown Maastricht en langs verschillende McDonaldsen gemaakt te hebben arriveerden Jeroen ten K., Kitty, Marc, Michael en Siebe rond 16.00 uur op de camping. De slaapplaatsen werden verdeeld, het eerste (van vele) voetbaltoernooitje werd gespeeld om vervolgens Valkenburg onveilig te maken en bij een Grieks restaurant de smaakpapillen te vernietigen met emmers Tzatzikisaus en een klein beetje vlees.Eenmaal terug op de camping arriveerden ook de andere topsporters en kon de eerste avond beginnen. Spelletjes weerwolven, illegale vuurkorven, valse mondharmonica’s, grote verhalen over Ron Jeremy en de meest corrupte versie van Levend Stratego ooit waren slechts een paar voorbeelden van wat de revue gepasseerd heeft. Een vijftal helden zocht, terwijl de thuisblijvers de partytent bijna in vlammen deden opgaan, het nachtleven van Valkenburg op. Dat dit hun voetbalprestaties de dag erna niet ten goede kwam behoeft geen nadere uitleg.Want ja, zaterdagochtend stonden, na een heerlijk uitgebreid ontbijt, de halve finales van het voetbaltoernooi op de planning! In de eerste halve finale werd het team van captain Elina moeizaam aan de kant gezet door de ploeg van Vera, waarna het bij de bookmakers favoriete team van captain Iris in een zenuwslopende strafschoppensessie het hoofd moest buigen voor het team van Laura. Maar tijd om te rouwen voor de verliezers was er niet, want vrijwel direct daarna moesten zij alweer aan de bak voor de insanitytraining van mister insanity himself: Vincent.Een echt trainingskamp bestaat zoals de naam al aangeeft uit heel veel trainen en dus gunden de trainers hun pupillen na drie dodelijke sessies van Vincent geen moment rust en stapte de groep direct op de fiets voor een mountainbiketocht door de Limburgse Ardennen. Het parcours was er eentje om in te lijsten: verse modder, diepe plassen en steile heuvels. Onder leiding van Michiel bedwong een groepje bikkels de beroemde en beruchte Keutenberg zelfs twee keer binnen vijf minuten, wat andermaal aangeeft hoe hoog het trainingsgehalte dit weekend lag.

Weer terug bij de blokhutten op camping De Bron wachtte een fantastische vleesmaaltijd, compleet met spareribs, satéstokjes, gehaktballen en kipkluifjes. Voldaan van de sportieve dag en natuurlijk het eten probeerde een deel van de groep een moment te ontspannen, maar het volgende onderdeel stond alweer op het punt te beginnen: met de hele groep het Valkenburgse nachtleven verkennen. Dit mag achteraf toch wel de openbaring van het weekend genoemd worden, want hoewel niet iedereen van te voren overtuigd was van deze stapavond, bleek het voor iedereen een avond om niet te vergeten.

Het brute stapgeweld had natuurlijk ook het nodige effect op de fitheid de volgende ochtend. Maar zoals het echte atleten betaamt stelden zij zich niet aan en werden de voetbalschoenen al weer vroeg in de ochtend gestrikt. Zondag betekent namelijk finaledag. Het team van Iris probeerde in de strijd om de derde plek haar welbekende tikkie-takkie-voetbal te laten zien, maar vooral bij deze ploeg was de avond ervoor als een moker ingeslagen en zij werden met 7-1 van de mat getikt door het team van captain Elina. De finale bewees een stuk spannender te zijn, en pas in de extra tijd eiste het team van Laura de overwinning voor zich op, het team van Vera daarmee naar de tweede plaats verwijzend. Al met al een heerlijk voetbaltoernooi met uiteindelijk een terechte winnaar.Maar ook na deze voor zondagse begrippen vroege uitputtingsslag vonden de trainers het nog niet genoeg. Hup, die sportschoenen aan en rennen door die bossen. De pittige heuveltraining viel bij velen zwaar, maar het afsluitende bergrollen maakte een hoop goed. Hierna was dan eindelijk het moment aangekomen om de tassen te pakken, de huisjes schoon te maken en de auto’s in te pakken. Maar een laatste chillmiddag in Valkenburg (inclusief ijsjes eten en rodelen) mocht natuurlijk niet ontbreken dit weekend!De grote afsluiting van het weekend volgde echter pas later op de dag, maar niet zoals gepland bij de McDonalds in Enspijk. Want nadat de nodige Big Macs en McFlurrys naar binnen waren gewerkt, crashte de nog steeds 30 koppen tellende groep nog snel de party van de vader van Hend, die op drie minuten wandelen van de McDonalds woont. De laatste biertjes van het weekend werden gedronken en de laatste snacks verorberd, voordat iedereen zijn of haar eigen weg naar huis zocht.

Het is achteraf gezien in elk opzicht een geweldig trainingskamp geworden. Natuurlijk hadden we geluk met het weer, de mountainbikeroute en ook het feit dat we vrijwel de enige gasten op de hele camping waren hebben bijgedragen aan ons uitbundige plezier. Maar daarnaast was vooral de groep geweldig. Jongens, meisjes, oud, jong, moe, actief, slap, sterk, iedereen ging op een leuke, enthousiaste en vooral sportieve manier met elkaar om. En dat maakt dit groepje, maar tegelijk deze vereniging, zo leuk en bijzonder. Mensen, het was een super trainingskamp! Op naar 2014!

Filmpje:


Marc LommertLees meer berichten