Nieuwsbericht

23-09-2013

Sluizenloop Vreeswijk 21-09-2013

Warm joh, die zaterdagmiddag! Vooral over de dijk langs het Lekkanaal. Eigenlijk te warm om 10 km te hollen, althans dat vond ik. We hebben het over de Sluizenloop in Vreeswijk, voor de 39e keer georganiseerd. Ja, 1974 was de eerste keer, toen nog georganiseerd door Hellas. De laatste tijd is Atverni de verantwoordelijke vereniging. Gezellige drukte altijd bij de Oude Sluis, waar de Start en Finish is. En de organisatoren houden van veranderingen: de laatste paar jaar was de start de kant van het dorp op met daarna de sluizen, nu werden de lopers het zoals vanouds meteen de dijk langs het Lekkanaal op gestuurd. En ook de slotkilometers waren nu weer anders: voorheen weer door het dorp, maar nu over dezelfde Lekkanaaldijk terug naar het Start/Finish gebied. Er werd in het deelnemersveld trouwens gefluisterd dat de afstanden wat langer zouden zijn, in elk geval bij het 10 km onderdeel.

Slechts VIER Statina-leden namen deel. Kom mensen, dat kan beter voor zo’n mooie loop op korte afstand van Culemborg! Wel leuk dat Wilco ’t Lam op de fiets was gestapt om ons bij de laatste meters aan te moedigen. Hij werd geëxcuseerd omdat hij de volgende dag de Dam tot Dam zou gaan lopen.

Jeanette Benistant deed mee aan de 5 km, het onderdeel dat klokslag 15.00 begon. Jeanette liep de afstand in 30:39 minuten. Helaas was geen foto van haar op de Sluizenloop-site te vinden.

Tien minuten later startte de 10-km afstand, met Statina-leden André van IJzendoorn, Bert van Oostrum en ikzelf. André was weer eens snel klaar met lopen: hij deed er slechts 44:46 minuten over.Old man Bert had ruim 10 minuten meer nodig om te finishen, toch een heel knappe tijd: 54:49.En die andere old man, tja, ik zei al dat ik last had van warmte, en toch hoopte binnen het uur weer binnen te komen. Dat lukte echter (net) niet: 1:00:57. Maar als het klopt van die langere afstand dan 10 km... Heel aardig wel dat André terug was gaan lopen (die vent weet niet van ophouden!), en de laatste 500 meter met mij mee liep.


Vriendelijke groet,
Nico BrandLees meer berichten