Nieuwsbericht

08-09-2013

Loop naar de pomp - Noordeloos - 7-9-2013

Noordeloos was Eindeloos...
Afgelopen zaterdag liepen we weer met veel Statinalopers naar de Pomp. Jawel, de pomp in Noordeloos, een van de dorpjes in het Univé-loopcircuit. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Bert van Oostrom, Angela Veld en ondergetekende reden via de A2 naar de A27 om daar plotseling te merken dat we er niet bij de afslag Noordeloos af konden. Wij lopers houden ons niet zo bezig met wegwerkzaamheden. Okay, dan maar weer terugrijden en het via de provinciale route proberen. En ook daar hadden de wegopbrekers bedacht om de weg naar Noordeloos af te sluiten. Op dat moment hoorden Bert en ik Angela verzuchtten: “Noordeloos wordt zo wel eindeloos... “
En Angela had alle recht van spreken; voor haar en Bert was de hardloopdag al vroeg begonnen: beiden hadden er al 10 km (25 rondjes!) opzitten met hun bijdrage aan Jeroen van Hees’ marathon! Krap een half uur voor de start kwamen we dan eindelijk in Eindeloos aan. De adrenaline gierde door onze aderen en alleen daarop hadden we al prima kunnen lopen. Ons toch nog even aangemeld, de chip op de schoen geknutseld, een plas gepleegd en plaatsgenomen aan de goede kant van het startlint. We waren overigens niet de enigen in dit dorp. De opkomst was enorm en ondanks meer verlate lopers spurtte iedereen op tijd weg.
Jeugdlid Jelmer van der Linden had een uur eerder het publiek al laten zien dat hij snel is: op de 4 km heeft hij de eerste plaats veroverd met een mooie tijd van 13:02. Na zijn inspanning heeft hij de taak op zich genomen om de andere clubgenoten langs het parcours aan te moedigen. Onderstaande clubgenoten heeft Jelmer voorbij zien komen:

Ron van der Linden 38:30
André van IJzendoorn 43:18
Sandra Wormgoor 45:36 (3e prijs vrouwen 35+)
Corina van der Linden 49:14
Angela Veld 50:03
Bas Belder 53:39
Gerrit Koerting 56:29
Bert van Oostrom 58:45
Nico Brand 1:00:23

Het parcours was overigens zeer gevarieerd en verrassend. Op een goed moment liepen we bijna door iemands huis, je kon het eten op tafel zien staan. Aan creativiteit bij deze loopjes geen gebrek! Al met al een goed georganiseerde loop dat uiteindelijk toch eindig was. Op zaterdag 12 oktober staat de 10 mijl nog op het programma en het circuit sluit af op zaterdag 9 november met de altijd druk bezochte 10 km in Gorinchem.
Enkele foto’s:Sandra … en Bert …Ron … en Gerrit …

Met sportieve groet,
Sandra WormgoorLees meer berichten