Nieuwsbericht

05-07-2013

Werpclinic Pamela Kiel - 08-06-2013

Oud nieuws maar te noemenswaardig om het om die reden maar te laten zitten... Op zaterdag 8 juni jongstleden verzorgde topatlete Pamela Kiel op verzoek van Frans de Laat een boeiende, leerzame maar zeker ook gezellige ruim twee uur durende werpclinic voor de werpgroep en een aantal geďnteresseerde (jeugd)train(st)ers van de vereniging.

Pamela is woonachtig op Papendal, ze studeert fysiotherapie (4de jaar) en is lid van Rotterdam Atletiek. Ze is dus werpster en draait als lid van het AA-Drink Talententeam mee met de top 3 van Nederland en heeft daarnaast in haar juniorentijd goed gepresteerd tijdens junioren-WK’s.

Persoonlijke records kogelstoten en discuswerpen:

- kogelstoten 4 kilo: 15.66 m
- kogelstoten 3 kilo: 16.58 m
- kogelstoten 2 kilo: 17.28 m
- discuswerpen 1 kilo: 52.21 m

Vers van de pers: Deze week werd bekend dat Pamela is geselecteerd voor deelname op het onderdeel kogelstoten tijdens het EK voor atleten en atletes onder de 23 jaar, dat volgende week in het Finse Tampere plaatsvindt. Een mooie opsteker voor deze dame die heel wat eindjes aan elkaar moet knopen om topsport te kunnen bedrijven! Wat als voetbal atletiek was en atletiek voetbal was...

De stevige warming-up hakte er goed in en dat bevestigde dat moderne werp(st)ers niet lui zijn, iets wat wel vaak wordt gedacht. Alleen dit onderdeel van de clinic had al een volwaardige training kunnen zijn!

Na een korte adempauze (lees: oefeningen doen met de zware ballen) werd eerst de techniek van het kogelstoten verfijnd en tenslotte die van het discuswerpen. Wat opviel was uiteraard de mooie techniek die Pamela zelf kon laten zien. Daarnaast had zij ook goed oog voor alle individuele atleten. Zij zag al snel wat bij iedereen wel goed ging en waar verbeteringen konden worden toegepast. We hoorden achteraf dat alle deelnemers/-neemsters tevreden waren en er iets aan gehad hadden. Dat is een groot compliment voor een gasttrainster die tenslotte de groep niet kent.

Bedankt Pamela!

Een korte impressie van de leuke ochtend vind je onder dit bericht!

Hartelijke groeten,
Frans de Laat en Jeroen Gutte

Lees meer berichten