Nieuwsbericht

01-07-2013

Herwijnen (2) - 29-06-2013

De ooievaar
Het komt niet zo vaak voor dat een ooievaar mij tijdens een wedstrijd aanmoedigt. Ze klepperde weliswaar niet, maar ze zat mij wel drie rondjes lang in het vizier te houden. Mevrouw ooievaar zat op een lantaarnpaal langs het parcours van de 10 km in Herwijnen, een van de acht loopjes van het Univé Grote Rivierenloopcircuit, dat afgelopen zaterdag plaatsvond.
Nico Brand van de Statina-redactie stelde mij een scherpe vraag hierover: “Was mevrouw ooievaar niet toevallig een overloper uit Groot-Ammers?” Een lastig te beantwoorden vraag, want het beest droeg geen plaatsnaambordje. Maar Nico kon best wel eens gelijk hebben; sinds dit jaar is namelijk de Ooievaarsloop in Groot-Ammers uit het Grote Rivierencircuit geschrapt. De beesten waar deze loop naar vernoemd zijn, moeten zich vast verweesd hebben gevoeld en zijn op zoek gegaan naar een alternatief dorp.
Naast het publiek op de paal was ook onze eigen Litha Doeland, een van de organisatoren van het circuit, een enthousiaste supporter van de Statinarenners. Altijd fijn om halverwege de loop, wanneer het zwaar wordt, persoonlijke aanmoedigingen langs de kant te horen. Ook dit jaar was de sfeer in Herwijnen gemoedelijk en gezellig. We liepen met prachtig zonnig weer, een graadje of 22, over landweggetjes met wilde paarden ernaast, over een steile dijk, langs de Herwijnense kerk, en uiteindelijk finishend naast de plaatselijke kermis.
Tien Statinaleden liepen dit jaar mee. Iedereen heeft het er prima afgebracht, waaronder ook Bart Visscher. Hij liep deze loop voor de eerste keer en eindigde op een mooie 11e plek bij de Mannen Senioren op maar 7½ minuut afstand van de allersnelste man van het parcours, Albert Meijer. Wat evenmin onvermeld mag worden gelaten, is dat André van IJzendoorn enkele uren voor deze loop aan de 1/8ste triathlon in Beesd had meegedaan. En omdat het allemaal van een leien dakje was gegaan en André zich nog fit genoeg voelde, heeft hij de rondjes in Herwijnen ook nog even meegepikt. Een hele knappe prestatie!
De uitslagen van de Statina deelnemers staan op het verslag Beesd/Herwijnen van André.
Sandra WormgoorLees meer berichten