Nieuwsbericht

18-06-2013

Phoenix/-U-Track Track Meeting - 14-06-2013

Op vrijdagavond 14 juni jl. trok een gedegen groepje atleten naar Maarschalkerweerd in Utrecht voor de derde Phoenix/U-track Track Meeting van dit. Voorafgaand aan de wedstrijd leek het alsof we plaatsen in de auto’s tekort zouden komen om de grote groep belangstellenden mee te vervoeren. Uiteindelijk waren we met zijn achten, MAAR WAT VOOR ACHT!

Frans reed onder andere en had zijn TomTom in zijn hoofd, hetgeen resulteerde in een zeer vroege aankomst, zijnde bijna anderhalf uur te vroeg, maar de zon scheen, dus de warming-up was zeer aangenaam.

Behalve Ron, Daniël en Lucy deed iedereen mee aan één of meerdere werpnummers, kogelstoten en/of discuswerpen.

Voor de goede orde waren de mannen en vrouwen gescheiden, wat een klein groepje vrouwelijke deelnemers en een zeer grote groep mannen opleverde. Menig creatief brein had een andere indeling gemaakt... :-)

Om de scheiding nog completer te maken was het discuswerpen aan de ene kant van het veld en het kogelstoten aan de andere kant. De opmerkzame toeschouwer zag dan ook af en toe een geel/zwart geblokte atleet van de ene naar de andere kant sprinten omdat hij zonodig her en der wat aanwijzingen moest roepen.

De resultaten waren wisselend.

Laten we beginnen met onze toppers van de avond: Veri Gutte en Nick Gieltjes.

Nick wil wel eens gefronst over het terrein lopen en mopperen dat het niet gaat. Geachte lezers, iedereen die Nick kent weet dat hij dan persoonlijke records aan het smijten is. Nick stootte de 6 kilo zware kogel naar 10.90 m en nestelde zich daarmee op de tweede plek op de ranglijsten van Statina. Met de discus wierp hij een solide 31.96 en ook dat leverde hem een gedegen tweede plek op de ranglijsten op.

Veri was geweldig. Deze bescheiden atlete gaat gewoon stilletjes op een mooie lenteavond een serie discussen wegwerpen die allemaal boven haar pr landen: Technisch goed, lekker ver en een verste van 21.94 m. Applaus. De kogel, daar is de trainer nog trotser op, liep eventjes niet zo goed de laatste tijd. De overgang van 2 naar 3 kilo is zwaar voor de jongere atleten/-es. Nu stootte ze de kogel naar 8.89 m. In mijn beleving is dat bijna 9 meter en dat behoort zeker tot de mogelijkheden dit seizoen, in ieder geval tot de doelstelling.

Nu eerst even een stap zijwaarts naar master Ron van der Linden, onze dappere draver op de 1500 meter. Eerst wisten we niet dat hij zou komen, maar ineens liep daar het fiere geel/zwart van Statina enorm goed zijn rondjes te lopen, gecoached door zoon Jelmer, die overigens ook aardig schijnt te kunnen lopen maar zich wilde sparen voor de seniorencompetitiewedstrijd twee dagen later. Op een gegeven moment liepen er wat jonkies voor Ron, een moment later liepen er wat jonkies achter hem en zo zien we het graag. Hij liep een nieuw persoonlijk record van 4.40.93 min en bleef daarmee nog maar net achter het clubrecord van Gerard Smit op de ranglijsten. Gerard, daar ga je binnenkort, moet je maar niet zo’n goede programma’s maken voor je lopers, doe ik ook niet voor mijn werpgroep.

Lucy van Berkel kwam voor de hinkstapvertesprong, een niet erg gebruikelijk onderdeel bij Statina. Zij hinkte, stapte en sprong naar een gedegen afstand van 9.42 m en bleef daarmee slechts 14 centimeter onder haar persoonlijk record. Prima Luus! Bij het hoogspringen strandde zij helaas op 1.30 m vanwege veel last van de kuiten.

Daniël Hordijk sprintte op de 100 meter op splinternieuwe spikes naar een net niet persoonlijk record van 13.64 sec, dit als opwarmertje voor de 800 meter, waarop hij finishte in een mooi persoonlijk record van 2.20.73 min.

Nick sloot de avond af als seriewinnaar op de 200 meter met zijn derde persoonlijke record van de avond: 25.35 sec.

U zult denken: ‘En de rest?’

Tja, de rest...

Neo-master Jeroen liet met de discus in ieder geval nog een paar technisch goede worpen zien en eindigde met een afstand van 25.27 m. Weliswaar onder zijn persoonlijk record, maar gezien de geringe training vooraf alleszins acceptabel.

Tja...

Voor zowel Esther als Frans was het niet de avond van hun leven zal ik maar zeggen. Esther werpt tijdens de training al regelmatig 22/23 meter met de discus en zij stoot ruim 8 meter met kogel en bleef daar nu ruim onder.

Frans deed het zo mogelijk nog beter, hij werpt tijdens de training 46/47 meter met de discus en wierp nu een schamele 39 meter. Shame on me... :-) De kogel landde op 13.53 m, waar hij een maand gelden blij mee zou zijn geweest. Frans is kampioen instoten, nu ook weer beduidend boven de 14 meter, maar ja...

Tot zover weer.

Phoenix/U-track Track Meetings zijn geweldig gezellige wedstrijden! Check www.trackmeetings.nl voor de resterende wedstrijddata en –programma’s!

Groet,
Frans de Laat

Filmpje (helaas komen niet alle deelnemers/-neemsters in beeld):Lees meer berichten