Nieuwsbericht

15-06-2013

7 Kastelenrun Deil (2)

(nagekomen verhaal over een clubrecord)
Na het relaas van Marc, die wel weer een hele mooie tijd neerzette, nog een verhaal over de legendarische 7 Kastelenrun te Deil.
Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerde de speeltuinvereniging Deil de 7 Kastelenrun. Helaas voor de organisatie viel het aantal deelnemers tegen. Verdeeld over diverse afstanden waren het er maar 70. Dat is toch zonde van de voorbereiding en de vele vrijwilligers die ervoor nodig zijn. Benieuwd of er volgend jaar nog een 7 kastelenrun plaatsvindt.
Het was lekker ren-weer: droog, een graad of 13, maar er was wel forse tegenwind.
Vanuit Statina deden er vier volwassen lopers mee: Marc Laeven, Wilco t Lam , Gerrit Koerting en Ed Stijnen . Allen hadden zich ingeschreven op de 10 Engelse Mijlen (16,1 km).
Marc vertrok als een bliksem en die hebben we vervolgens niet meer teruggezien. Wilco, Gerrit en Ed hadden afgesproken bij elkaar te blijven. Zo kon Gerrit mogelijk naar een nieuw PR gehaast worden door Wilco en Ed. Het idee was constant iets onder de 5 minuten per km te lopen. Dat lukte erg goed. Gerrit had zijn hazen goed onder controle en directief stuurde hij ze voor de wind uit. Hij mopperde en mopperde, maar de kilometers vlogen voorbij en het werd duidelijk dat er een supertijd voor hem in zat. De twee hazen vlogen de laatste kilometer nog even uit. Maar de eindtijd van Gerrit stond als een dijk: 1.17.09. Een dik PR en een clubrecord in zijn leeftijdscategorie (60 tot en met 64). Het nieuwe clubrecord is twee en halve minuut sneller dan het vorige.Dat de 7 kastelenrun internationaal is, bewijst een Poolse winnaar op de 10 EM in een tijd onder het uur.

Tijd van Gerrit Koerting: 1:17:09 (Clubrecord en PR)
Tijden van de andere Statina deelnemers staan vermeld in het verslag van Marc (red.)

Ed Stijnen
Lees meer berichten