Nieuwsbericht

03-06-2013

7-Kastelenrun Deil - 26 mei 2013

De weersvoorspellingen voor de 7-Kastelenloop in Deil zagen er lange tijd niet al te best uit (koud en veel regen en wind). De werkelijkheid was een stuk minder dramatisch. Zeker nog aardig wat wind, maar wel droog, en met circa 14 oC een prima looptemperatuur.

De hoofdafstand van de 7-Kastelenrun is de 10 mijl. Daarnaast worden er ook de 5 mijl en 5 km en de jeugdafstanden ½ en 1 mijl gelopen. De 10 mijlsafstand was voor mij de aanleiding om mee te doen. Deze klassieke afstand ontbrak nog op mijn palmares: veel worden er niet gelopen, en die er wel zijn, komen niet uit in je agenda of zitten razendsnel vol (Dam tot Dam!). Als er dan één dicht bij huis is – en het is net in te plannen voor wat verjaardagsfeestjes – moet je de kans aangrijpen. Dus: met één van mijn zoons – Tijmen - de gang naar Deil gemaakt. Hij kiest dan niet enkel voor de toeschouwersrol, maar pakt als sportman zijn loopronde mee: in dit geval 1 mijl. Omdat zijn 15 minuten oudere broer (Ole) verhinderd was, scheelde dat in ieder geval weer een concurrent.

Meer Statinaleden hadden zich niet laten afschrikken door de weersvoorspellingen. De 10 mijl bleek de meest populaire afstand. De organisatie stond goed. Waar ik normaal geen fan ben van prestatielopen met meerdere ronden, bleken de 4 ronden van de 10 mijl net wel prettig te werken. Vanwege de regelmatige aanmoedigingen van zoonlief, maar ook omdat de wind nu telkens maar kort tegen was. Enige minpuntje: 4 keer kans gehad kans gehad om één van de 7 kastelen op de route te zien, maar geen enkele ontdekt. Tijd voor nieuwe lenzen? Of moet je daarvoor in de historie van Deil duiken?

Marc Laeven

Uitslagen Statinalopers:
1 E.M.:
Ilse Verwey de Geus: 7:07 (1e van meisjes 10 t/m 12 jaar)
Tijmen Laeven: 5.42 (1e van jongens 10 t/m 12 jaar) (strikt genomen geen Statinaloper – maar zoon van)
5 E.M.:
Gerrit van Mourik: 40:25
10 E.M.:
Marc Laeven: 1:04:15
Ed Stijnen: 1:15:07
Wilco ’t Lam: 1:16:10
Gerrit Koerting: 1:17:09

Lees meer berichten