Nieuwsbericht

02-06-2013

Marikenloop Nijmegen – 26-5-2013

Vandaag, 26 mei, was in Nijmegen de jaarlijkse Marikenloop, alleen voor vrouwen!
De naam Marikenloop is ontleend aan 'Mariken van Nimwegen', een middeleeuws toneelstuk. Mariken, de hoofdpersoon, werd verleid door Moene, de duivel, om haar ziel aan hem te verkopen, in ruil voor kennis van de artes. Ook in de eenentwintigste eeuw word je in Nijmegen verleid. Niet om je ziel te verkopen natuurlijk, maar om mee te doen.
De eerste verleiding voor ons is altijd het T-shirt dat je bij inschrijving kunt bestellen. Is het onze kleur of stijl niet, dan weten we nog niet of we wel mee willen doen. Maar zijn het spetterende kleuren zoals de afgelopen jaren of een prachtige vlinder op een donkere ondergrond, dan zetten wij er alles voor opzij.
De tweede verleiding is dat er ontzettend veel Dixies beschikbaar zijn. Vrouwen moeten namelijk altijd en overal plassen en daar houdt de organisatie van de Marikenloop rekening mee. Er staat zelfs een Dixie op een meter voor de startmat. Er staat bovendien een bankje bij. Het stelt ons gerust dat we zelfs daar nog onze laatste ballast kunnen lossen.
De derde verleiding is de afwezigheid van mannen. Dat ruik je namelijk. Bij hardloopevenementen hangt rond de mannen en hun accommodatie altijd een zeer sterke tijgerbalsem-en midalganlucht. Dat is jullie goed recht hoor mannen, maar het is heel prettig als die geur je een keer per jaar in het startvak niet bereikt.
Daarnaast spreekt de vriendelijkheid onderweg ons erg aan. Je wordt niet aan de kant gecommandeerd als er een snellere loopster wil inhalen, er wordt keurig gevraagd of er tussendoor gelopen mag worden en onderweg wordt (bijna) overal gezellig gekletst. En je naam staat op je startnummer en als je een beetje dichter langs het publiek loopt word je onmiddellijk heel persoonlijk aangemoedigd. Vooral als ze roepen dat het er soepel uitziet, doen we er nog een schepje bovenop.
Bovendien staan er langs de kant heel veel mannen om hun vrouwen, vriendinnen, moeders of dochters aan te moedigen. Toen onze mannen twee jaar geleden in het publiek stonden werden zij overweldigd door de eindeloze stroom vrouwen die aan hen voorbijtrok. Zij spraken na afloop hun bewondering uit voor al die verschillende vrouwen die, soepel of niet, toch maar die vijf of tien kilometer volbrengen.


Twee verregende Statina-vrouwen…

Helaas was het vandaag een beetje aan de frisse kant. De dames van de vijf kilometer zijn vrijwel allemaal droog overgekomen. Bij de warming-up van de 10 km begon het te druppen en vervolgens flink door te regenen. Volgens een mevrouw die buienradar had geraadpleegd was het een kort buitje. We hebben niet doorgevraagd over de rekbaarheid van het begrip 'kort'. Het was echt droog toen de laatste loopsters over de finish kwamen.
Hieronder de uitslagen van de loopsters van Statina:

5KM:
Nene Marringa (VJU) – 29:09
Kiki Marringa (VJU) – 29:11
10KM:
Louise Hexspoor (V50) – 50:49
Hellen Terlien (V45) – 58:35
Petra Kok (V50) – 1:00:50
Myranda Schaay (V40) – 1:01:47
Ingrid Bogerd (V45) – 1:27:01

Vriendelijke groet, Petra Kok



Lees meer berichten