Nieuwsbericht

12-05-2013

Resultaten coopertest

Op woensdag 17 en dinsdag 23 april heeft de coopertest plaatsgevonden. Op woensdag werd samen met de triathlonatleten van Vahalis gelopen. Mede door de goede weersomstandigheden en de door Cees Verbeek (trainer Vahalis) meegebrachte appeltaart werd het een geslaagde avond met prima loopresultaten. Met Jaap Glavimans aan klok en startpistool kreeg de test een professioneel tintje. Op dinsdag 23 april nam Albert Hofdijk deze taken op zich en ook dat pakte goed uit. Een mooie avond met tot de verbeelding sprekende prestaties.

Het doel van de coopertest is vaststellen of lopers de verwachte vorm hebben en hen te adviseren over de juiste loopgroep. Zo kunnen op de atleet afgestemde trainingen aangeboden blijven worden.

In totaal hebben 70 lopers deelgenomen, de gelopen afstanden zijn hier te bekijken. Ook het resultaat van de coopertest van april 2012 (indien bekend) is in het overzicht meegenomen. Tevens is een (geheel vrijblijvend) loopgroepadvies toegevoegd, een steuntje in de rug als je de overstap naar een ander niveau overweegt. Het belangrijkste hierbij is dat je kiest voor de groep waarin je je thuis voelt en die aansluit bij jouw persoonlijke doel in het hardlopen (zie omschrijving loopgroepen elders op deze site).

Dank aan iedereen die geholpen heeft om de avonden vlot en prettig te laten verlopen.

Reageren? Stuur dan een mail naar looptrainer@statina.nl!

Namens de looptrainers van Statina,
Litha DoelandLees meer berichten