Nieuwsbericht

03-05-2013

Singelloop Wijk bij Duurstede – 30-4-2013

Op voorlopig de laatste Koninginnedag werd in Wijk bij Duurstede traditiegetrouw de Singelloop gehouden, georganiseerd door de plaatselijke Oranjevereniging. Afgezien van enkele afstanden voor de jeugd zijn hier de belangrijkste afstanden de 5 km en de 10 km. Twee Statinezen hadden zich ingeschreven voor de 5 km: Ruben Stittelaar en André van IJzendoorn. Beiden hadden enkele dagen eerder ook al aan de Krakelingenloop in Heukelum deelgenomen.

André kwam binnen op 21.33, en Ruben, die in Heukelum op de 5 km ook al als 2e eindigde, behaalde wederom een mooi resultaat:

“Na een paar maanden geen wedstrijdjes te hebben gelopen vanwege een voetblessure en een flinke griep, begint het weer de goede kant op te gaan. Gisteren (29 april – red) zag ik dat op de (loop)kalender de Singelloop van Wijk bij Duurstede stond. Vorig jaar had ik hier de 5 km gelopen en een 3e plaats behaald. Op dit moment is 5 km lang genoeg om weer in een wedstrijdritme te komen en dus schreef ik me vanmorgen hier voor in. Voor de start kwam ik Andre van IJzendoorn tegen die ook de 5 km ging lopen. De start was onder de molen bij de haven op de dijk en na ruim 2 ronden kwam ik in 16:24 als 2e over de finish, 3 seconden na de winnaar. Ik moest er even op wachten maar de huldiging op de Markt was toch de moeite waard.”

Vriendelijke groet, Nico BrandLees meer berichten