Nieuwsbericht

26-04-2013

Seniorencompetitie 1 - Alphen a/d Rijn - 21-04-'13

Op zondag 21 april, een week eerder dan gebruikelijk, stond de eerste seniorencompetitiewedstrijd van het jaar alweer op het programma. Van tevoren was, in ogenschouw nemende dat een aantal vaste waardes de club helaas verlaten heeft, nog niet goed te zeggen waar het team in het toch wel sterke deelnemersveld stond, maar afgelopen zondag werd ploegleider Marc Lommert blij verrast door zijn twee jonge teams. Dankzij de vele goede prestaties, aangevuld met het aangename zonnetje dat het grootste deel van de dag scheen, is de eerste competitiewedstrijd in Alphen aan de Rijn een groot succes geworden.

Het mannenteam was dit jaar jonger dan ooit. Slechts twee atleten uit dit seniorenteam droegen daadwerkelijk de titel ‘senior’, voor de rest bestond het team uit veelbelovende junioren. Op de 100 meter stond direct zo'n veelbelovende junior aan de start: Simon Jonis (JJA). Hij streed op de 100 meter een verhit gevecht uit met 'good old' Vincent Roke, die na een slepende blessure nog maar twee weken aan het trainen is. Simon besliste de strijd nipt in zijn voordeel (12.55 om 12.62) en behaalde daar goede punten mee voor de club. Ook op de 200 meter trok Simon net aan het langste eind: In een rechtstreeks duel liep hij in een mooie race naar 24.25, waar Vincent zijn gebrek aan wintertraining op het laatste stuk moest bekopen: 25.03. De 400 meter werd een prooi voor de tweede senior uit het team: Hend de Jager. Hij liep in een goed ingedeelde race vanuit baan 1 naar 56.33 en pakte daarmee waardevolle punten voor het team. Tweede loper David Slotboom (JJB) liep de eerste 400 meter ooit en mag daarom bijzonder tevreden zijn met een tijd onder de minuut: 59.49. Simon Jonis mocht direct hierna weer aan de bak voor het minst geliefde onderdeel van de dag: de 110 meter horden. Bij gebrek aan andere vrijwilligers trok Simon met zijn tien sprongen over de 107 cm hoge hekken de titel ‘Held van de Dag’ naar zich toe, en sprokkelde met zijn tijd van 23.23 toch nog een kleine 300 punten binnen voor het team.

De dubbele ronde had een prooi moeten zijn voor langeafstandloper Ruben Stittelaar (JJA), maar helaas blesseerde Ruben zich tijdens zijn race aan zijn voet, waardoor hij wel de finish haalde, maar zijn tijd van 2.19.48 zeker twintig seconden boven zijn kunnen lag. Gelukkig stond ook Kevin Klomp (JJA) aan de start van de 800 meter. Zijn eerste rondje ging hard, net iets te hard helaas, waardoor hij net geen PR haalde en finishte in 2.16.87. Toch zeker een mooie tijd. Kevin verzamelde later op de dag nog veel punten op verspringen (een PR met 5.36) en hink-stapspringen (PR met 10.73) en kan dus zeer tevreden terugkijken op zijn eerste outdoorwedstrijd van 2013. Het derde springonderdeel van de dag, het hoogspringen, werd gedaan door Idse ten Brinke (JJB). Ook Idse deed het goed en evenaarde zo vroeg in het seizoen direct al zijn PR met 1.50. De werponderdelen werden zondag een prooi voor meerkamper Nick Gieltjes (JJA). Bij het speerwerpen wierp hij de speer zoals beloofd over de 35 meter heen (35.71) en met het kogelstoten stootte hij deze voor zijn leeftijd veel te zware kogel keurig naar 8.76 en zo pakte Nick waardevolle punten voor het mannenteam.

Ook de vrouwen hadden een bijzonder jong team zondag en dus leek ook hier het ervaring opdoen belangrijker dan het neerzetten van goede prestaties. Nou, daar dachten de meiden anders over. Direct al op de 100 meter liep Vera Gommans (MJB) naar een keurige plaats in het sterke deelnemersveld. Haar tijd (13.99) was slechts 0.2 seconden boven haar PR. Nene Marringa (MJA) liep in haar kielzog naar een keurige 15.59. Op de 200 meter stond helaas maar één loopster van Statina aan de start, maar wat voor één. Trisha Borst liep in een zeer snelle race slechts 0.03 seconden boven het clubrecord! Met 29.13 liep ze bovendien de 4e tijd van de dag. De 400 meter was een prooi voor korte sprintster Ruby den Besten (MJA), die zoals verwacht onder de zeventig seconden bleef (1.09.91). Kiki Marringa (MJB) liep een serie eerder in haar eerste 400 meter ooit naar een indrukwekkende 1.17.66, wat volgens haarzelf smaakte naar meer. Op de 800 meter sloeg Trisha weer toe. Haar 2.45.45 betekende de vierde tijd ooit op de Statinaranglijst, maar volgens Trisha zelf zat er nog veel meer in. Elina Jonis (MJB) haalde haar streven van drie minuten net niet, maar met 3.07.54 liep ook zij een persoonlijk record. Meike Jodies (MJB) was de vrouw van de lange adem en bewees dat door op de 3000 meter naar 13.30.41 te lopen: Het eerste clubrecord van de dag!

Op de 100 meter horden stonden weer twee juniores aan de start. Anke Veluwenkamp (MJB) liep in een mooie race naar 21.49 en Vera Gommans deed het zelfs nog iets sneller: 19.53. Ook het verspringen werd zondag gedaan door Vera, maar met haar 3.61 kon zij toch niet helemaal tevreden zijn. Nene Marringa voldeed op hoogspringen wel aan de verwachtingen, maar toch had zij liever 1.30 gesprongen. Nu moest zij genoegen nemen met 1.20, wat zeker niet slecht is voor een wedstrijd zo vroeg in het seizoen. Heldin van de dag werd echter Tessa Molenaar (MJA). Tessa verbrak op de onderdelen kogelstoten (10.41 - 2e plaats) en discuswerpen (30.67 - 3e plaats) namelijk niet alleen haar PR's, maar op beide onderdelen ook het clubrecord! Dat belooft wat voor de rest van het seizoen!

Als afsluiting van de dag werd traditiegetrouw nog de Zweedse estafette gelopen. Bij de mannen liepen Hend (400 meter), Idse (300 meter), David (200 meter) en Vincent (100 meter) in een mooie race met strakke wissels naar een keurige tijd van 2.18.51. De meiden deden het zeker zo goed: Elina (400 meter), Ruby (300 meter), Nene (200 meter) en Kiki (100 meter) liepen met minstens zo goede wissels als de jongens naar een keurige 2.53.85. Na de eerste competitiedag staan de mannen van Statina 11e met 5155 punten, maar zij hebben zeker uitzicht op een top-10 klassering. De vrouwen deden het nog net iets beter: Zij bezetten na één wedstrijd met 5233 punten de 7e plaats in de poule, met slechts 300 punten minder dan de nummer twee! De eerste competitiewedstrijd mag dus als zeer geslaagd beschouwd worden. Zondag 2 juni zal de tweede wedstrijd zijn. De atleten zijn er, net als de ploegleider, in ieder geval klaar voor!

Groeten,
Marc Lommert

Filmpje (gemaakt door Vera Gommans) en foto’s:Lees meer berichten