Nieuwsbericht

18-04-2013

Marathon Rotterdam (1) – 14 april 2013

Korte tijd voordat het nieuws over het afschuwelijke drama in de Marathon van Boston wereldkundig werd, kwamen bij de redactie twee sfeerverslagen van Statinaleden binnen, die hadden deelgenomen aan de Rotterdamse Marathon.

Het verslag in dit nieuwsbericht is geschreven door Marc Laeven.

Op dezelfde dag als de masterscompetitie in Hoorn vond de marathon in Rotterdam plaats. Een groot aantal masters en een enkele senior van Statina hebben voor deze voorjaarsmarathon gekozen, en daar ook driftig op voorbereid (zie ondermeer de verslagen over Schoorl en Vorden). In totaal telde ik al meer dan 10 clubgenoten (maar ik sluit niet uit dat ik iemand gemist heb, die niet onder de vlag van Statina heeft ingeschreven).
Nu valt er op veel aspecten te trainen (snelheid, duurvermogen, drinken/eten onderweg), maar niet op zo’n plotselinge klimaatsprong als Rotterdam deze zondag beleefde. Bij vertrek was het nog ronduit koud en nat, maar na een kleine twee uur kwam er een dampende deken van warmte het parcours vanuit het zuiden overdekken. Waar de meesten tot dat moment lekker op koers liepen (voor streeftijd en/of PR), bleek dat ineens (vrijwel) niet meer mogelijk. Natuurlijk raken de makkelijke energiebronnen tegen die tijd ook op, maar de temperatuursverandering was hier toch de grote boosdoener. Het aantal wandelaars werd groter en groter. En rond de 35 km kwam daar nog eens een fijn stuk tegenwind overheen.

Kortom: de marathon van Rotterdam was dit jaar geen makkie. Wel een marathon met (wederom) een indrukwekkende start (met zang van Lee Towers op een hoogwerker), een fantastisch publiek, een goede organisatie en een schitterende binnenkomst op de Coolsingel.

Wellicht volgend jaar toch weer!?

Marc Laeven

Foto’s en netto tijden:

Marc Laeven: 3:09:44, en Martin Poot: 3:23:21


Kees Bleichrodt: 3:26:52, en Erik Brandsema: 3:38:47


Esther de Joode: 3:44:30, en Vincent Tukker: 4:02:15


Gerrit Koerting: 4:11:00, Daniëlle Schouw: 4:11:32 (helaas geen foto)


Harm Bodewes: 4:13:42, en Wilco ’t Lam: 4:16:04


Maret Busch: 5:16:44Lees meer berichten