Nieuwsbericht

15-04-2013

Masterscompetitie Hoorn - 14-04-2013

Op zondag 14 april trok een delegatie masters van atletiekvereniging Statina naar Hoorn. De heren masters deden al enige jaren succesvol mee aan de competitie en sinds vorig jaar doen de dames ook mee, en ook voor hen bleek dit een voor herhaling vatbaar succes.

Voor de senioren en junioren zijn er ook competities, de senioren zijn volgende week aan de beurt en junioren teams hebben we helaas (nog) niet.

Tijdens de masterscompetitie werkt een team leden van dezelfde vereniging met elkaar allerlei atletiekonderdelen af. Zo zijn er natuurlijk de loopnummers als de 100 meter sprint of 3000 (dames) en 5000 (heren) meter, maar ook ver- en hoogspringen en werpnummers. De beste teams uit twee poules (noord en zuid) gaan door naar de landelijke finale in september.

De dag begon redelijk vroeg, het is dan ook een eindje rijden, en eindigt laat met als klapper de Zweedse estafette. Bij deze estafettevorm loopt de eerste loper 400 meter, de tweede 300 meter, de derde 200 meter en de laatste 100 meter.

De sfeer zat er al vroeg goed in, dit mede door de goede weersvoorspellingen. Om 12.00 uur mochten de eerste atleten zich bewijzen met speerwerpen en de 100 meter voor de heren en kogelstoten en verspringen voor de dames. Wat het erg leuk maakt is om bij elkaar te kijken, elkaar aan te moedigen en soms van elkaar te leren, want lang niet iedereen weet alles af van de andere atletiekonderdelen!

In de middag brak eindelijk het zonnetje door en werd het wat warmer. Voor een loper is dat niet altijd fijn (op deze dag werd ook de marathon van Rotterdam gelopen en daar was het juist iets te warm voor), maar voor sprinters, werpers en springers is de warmte juist heerlijk, voor het publiek al helemaal!

Het werd niet alleen dankzij de gezelligheid een succesvolle dag (hoezo is atletiek een individuele sport?), maar ook door de vele persoonlijke records en clubrecords die sneuvelden.

Op zondag 26 mei is de tweede masterscompetitiedag, dan in Huizen. De atleten kunnen nu dus even bijkomen van deze sportieve prestaties en zich daarna weer opladen voor nog zon leuke dag!

Hieronder volgt een beeldverslag, veel kijkplezier!

Hartelijke groeten,
Esther Elie (tekst)
Jeroen Gutte (fotos en een heel klein beetje tekst)

Frank Spruit in actie als waardevolle loper op de 800 meter...


Debutante Carleen Mesters op de 800 meter...


Chris de Bakker stootte 6.69 m, kijk goed naar haar startnummer... ;-)De multi-inzetbare Edith Aalbersberg gooit graag een speertje van zich af...


Nancy den Besten sprong nt geen persoonlijk record, maar dat zou je bij het bekijken van deze foto niet zeggen...


Debutant Paul Westerman op het onderdeel verspringen...


Elke vereniging moet een jurylid meebrengen, ons lukte het om Hans Molenaar te strikken... Enorm bedankt Hans!


Frans de Laat is altijd goed voor heel veel punten!


Ron van der Linden liep zijn streeftijd op de 1500 meter...


Antje Velthuis dook er zelfs 2 seconden onder!


Bram Bruinse is de Edith Aalbersberg van het mannenteam... Kan en wil alles... Maar hoogspringen is toch wel zn specialiteit!Nog een debutant: Sam Bruinse liep de 400 meter voor het eerst sinds jaren, had op meer gehoopt maar dat komt nog wel... Het starten is hij in elk geval nog niet verleerd!Ook Jan Pannekoek liep de 400 meter... Goed gedoseerd om een beginnende blessure niet te verergeren, knap als je dat kunt! Zie de ontspanning op zijn gezicht...


Daar is Edith weer, gezien de omstandigheden (het is de hele winter te koud geweest om te springen) knap gedaan!


Een deel van de teams lekker in het zonnetje...


Frans de Laat op zijn andere favoriete werpnummer...


Gerard Smit evenaarde zijn tijd van de RegioBank Culemborg City Run op de 5 kilometer...


Angela Veld op de 3 kilometer...


...met in haar kielzog debutante Corina van der Linden!


Esther Elie met de discus, voor het eerst met draai en meteen een dik persoonlijk record...


Ron van der Linden als startloper op de Zweedse estafette...


Opperste concentratie van Antje Velthuis bij de start van de Zweedse estafette...


Goede wissel van Carleen Mesters (300 meter) op Nancy den Besten (200 meter)!


Met zn allen, op jurylid Hans Molenaar na, die graag thuis voetbal wilde kijken! ;-)Lees meer berichten