Nieuwsbericht

05-03-2013

8 kastelenloop Vorden 3-3-2013

Op de laatste grijze dag van het jaar gingen we met ons immer vrolijke drietal (Gerrit Koerting, Wilco ’t Lam en Daniëlle Schouw) op weg naar wat voor ons een optimale voorbereidingsloop is voor Rotterdam! Op naar de Achterhoek, waar ieder jaar in en om Vorden de 8 kastelenloop wordt gehouden. Een hardloopwedstrijd over 30 km waarbij je langs de 8 kastelen moet lopen… echter hebben we er nooit acht kunnen tellen.
Het is een prachtige loop, met een afwisseling in ondergrond.

Na een uurtje rijden kwamen we aan bij de hardloopwedstrijd. Voordeel van een relatief kleine loop is dat je de auto vlakbij kunt parkeren, nog even snel kan inschrijven ( €11,- voor een 30 km ! ) en nog een kopje koffie kunt drinken voorafgaande aan de start. Op ons gemakje omgekleed, gekletst en ingelopen. We waren klaar voor de start. We propten ons in het startvak, waar niet veel later een schot de menigte in beweging zette. Het parkoers voerde door bossen, over klinkers en over stukken asfalt. Op een gegeven moment voelde ik mij eventjes een toploper, had ineens een mountainbiker naast mij fietsen. ( en nee, ik was niet eens de allerlaatste loopster :-) ) Dat was best wel gezellig! Nadeel van deze loopwedstrijd was wel dat er in plaats van om de kilometer een bord om de vijf kilometer stond. Dacht ik dat ik al minstens op 20 kilometer was, was ik net de 15 km voorbij. Dat is dan best een beetje zuur. Maar goed, het hardlopen ging behoorlijk lekker…. Van voorgaande jaren weten we dat we ook over een spoorlijn moeten en dat daar af en toe een trein over kan komen… als je pech hebt, moet je echt wachten. Vorig jaar waren we net daar overheen, toen de meute achter ons moest wachten… Geniaal :) Nog een bocht en daar was de finish… 2.28 gaf de klok aan. Wederom een nieuwe pr. Even later kwam Wilco ook ineens heel energiek aan wandelen. Hij was helemaal niet moe. Ojee… hij bleek tien minuten van zijn vorige pr te hebben afgelopen. Ongelofelijk, wat serieuze concurrentie betekent ;) Nog even later kwam ook nog een energieke Gerrit aanlopen, die was ook al helemaal niet moe. Hadden de heren misschien een stukje afgesneden? Nee, hoor, beiden hadden een geweldige tijd gelopen.
( Gerrit Koerting 2:39 en Wilco ’t Lam 2:32 )Zoek je voor volgend jaar nog een leuke, redelijk goedkope loopwedstrijd, kunnen we zeker deze loopwedstrijd aanraden. Houd wel rekening met de kilometerborden, die staan slechts om de 5 km.


Groetjes, Daniëlle SchouwLees meer berichten