Nieuwsbericht

26-02-2013

Indoorwedstrijd Dordrecht - 23-02-2013

Afgelopen zaterdag nam een aantal junioren deel aan een indoorwedstrijd in Dordrecht. Het aantal successen was groot! Een korte opsomming:

Meike van Kranenburg (meisjes junioren D) was fenomenaal op het hoogspringen. Met een sprong over 1.35 verbeterde ze haar persoonlijk record met maar liefst 10 centimeter (ze staat nu derde in de top 10 aller tijden van Statina). Op het kogelstoten verbrak ze met 9.62 haar eigen clubrecord met 3 centimeter, dit leverde haar in een deelneemstersveld van 18 meisjes van haar leeftijd een zilveren medaille op!

Tein van Riel (jongens junioren D) slaagde er in om op de 60 meter sprint (24 deelnemers) via series en een halve finale de finale te bereiken. Tein nam daarnaast deel aan het verspringen (3.57).

Veri Gutte (meisjes junioren C) liep net geen persoonlijk record op de 60 meter (33 deelneemsters, maar bereikte wel de halve finale, waarin ze haar beste tijd aller tijden nogmaals dicht benaderde. Bij het kogelstoten bleef zij slechts 34 cm verwijderd van haar persoonlijk record.

Jamie Verweij (meisjes junioren C) nam deel aan het verspringen en de 60 meter sprint. Haar serietijd was met 8.60 het snelst van de drie, in de finale behaalde ze een keurige zevende plaats. Op het verspringen liet zij een sprong van 4.12 noteren.

Natalie Puper (meisjes junioren C) dan. Ze nam deel aan vier onderdelen en ging met vier medailles naar huis. Ze werd derde op de 60 meter sprint, eerste op de 60 meter horden (verbetering eigen clubrecord van 9.85 naar 9.73), derde op het hoogspringen (evenaring clubrecord van 1.45 van Iris Berkers) en eerste op het verspringen (4.70). Knap gedaan, zeker als je weet dat de finale van de 60 meter sprint, de finale van de 60 meter horden, het verspringen en het hoogspringen allemaal zo’n beetje tegelijk plaatsvonden!

Lucy van Berkel (meisjes junioren B) slaagde er op de 60 meter sprint en de 60 meter horden in om de finale te bereiken. Met haar tijd op de 60 meter sprint (8.61) staat ze nu vierde in de top 10 aller tijden van Statina, op de 60 meter horden (10.86) zelfs tweede. De sprint zonder hekjes leverde haar een mooie bronzen medaille op! Op het verspringen behaalde ze een afstand van 4.31, niet slecht voor iemand die de afgelopen tijd wat minder frequent heeft getraind.

Ruby den Besten (meisjes junioren B) behaalde ook de finale van de 60 meter sprint, in haar snelste tijd van dit seizoen (8.76) werd ze vierde achter Lucy. Ook op het verspringen werd ze vierde, dit met een mooie sprong van 4.45.

En dan hekkensluiter Nick Gieltjes (jongens junioren A). Ik weet niet of hij er ook medailles voor kreeg, maar hij was op drie onderdelen de enige deelnemer van zijn leeftijd en werd dus drie keer eerste… ;-) Het kogelstoten ging fantastisch! Hij verbeterde niet alleen zijn persoonlijk record van 9.45 naar 10.86 (!), hiermee verbrak hij ook het clubrecord uit 1997 van Kenneth Glavimans van 10.79. Het hoogspringen leverde hem met 1.55 een vijfde plaats in de top 10 aller tijden van Statina op. Bij het verspringen liet Nick 4.73 voor zich opmeten.

Filmpje:


Hartelijke groeten,
Jeroen GutteLees meer berichten