Nieuwsbericht

25-02-2013

Jelmer kampioen van Nederland! - 24-02-2013

Apeldoorn, zondag 24 februari 2013. Het NK voor junioren B en A. Achttien jongens junioren B op de startlijst van de 1500 meter. Twee series op tijd. In serie twee, met daarin de snelste jongens op papier, start onze eigen Jelmer van der Linden.

Hij staat met de vierde (eerder in het afgelopen jaar gelopen) tijd op de startlijst. Nummer vijf zo'n zes seconden achter hem, maar nummer drie ook best een eindje voor hem, zo'n drie seconden. Dat is best veel, maar Jelmer is een vechter, dat weten we. Wat zou het leuk zijn als hij een plak wint, hij traint zo hard en gedisciplineerd dat je vindt dat hij er recht op heeft, maar ja, dat geldt natuurlijk ook voor de andere jongens...

Een dag eerder teruggekomen van de wintersport, maar 'de benen voelen goed', lees ik op zijn Facebookpagina. Het vaste Facebookpubliek beschouwt vanaf een kwartiertje voor de start gezamenlijk voor en zit gespannen naar de zichzelf steeds vernieuwende website met live-uitslagen te turen, onderwijl gezellig berichtjes uitwisselend.

Serie één wordt gewonnen in 4.25. Fijn, geen hele snelle tijd, want je weet het maar nooit. Dat gevaar is geweken.

Het wachten op de uitslag van serie twee duurt lang. Serie één stond er binnen een paar minuten op, we worden ongeduldig. Eindelijk, na een minuut op vijfentwintig, komt het verlossende en het op dat moment allesoverweldigende lijstje op onze beeldschermen tevoorschijn:Jelmer heeft gewonnen! Kampioen van Nederland! In een fantastisch nieuw clubrecord van 4.16.06!

WOW!

Het oude record stond met 4.25.80 op naam van Rutger Huisman, die dat in 1992 in Dortmund in Duitsland liep.

En zo zag het er daar uit:

De start:


Positie kiezen:


In de aanval:


En nu doortrekken tot de eindstreep:


Als een echte kampioen:


De finishfoto:


Overige deelnemers aan dit NK
Een dag eerder namen van Statina de junioren A Simon Jonis (60 en 400 meter) en Kevin Klomp (400 meter) ook deel aan dit NK.

Kevin liep het eerste rondje van de 400 meter iets te gretig en kon dat tempo in het tweede rondje niet goed vasthouden, hij finishte hierdoor in een voor hem wat minder snelle tijd van 58.41.

Simon kon op de 60 meter met 7.81 geen potten breken, maar zijn 400 meter ging met 54.98 echter prima! Hij kwam helaas net een paar tienden tekort voor een plaatsje in de halve finale, maar staat nu wel stevig op plaats twee in de ranglijst van Statina.

Zowel Kevin als Simon hebben hiermee een leerzame ervaring opgedaan!

Wat een weekend!
Zelf was ik zaterdag met een clubje jeugdleden (en ouders en train(st)ers) bij een indoorwedstrijd in Dordrecht, waar aan de lopende band persoonlijke records werden verbroken, clubrecords werden verpulverd, finaleplaatsen werden behaald en medailles werden gewonnen! Helaas laat de uitslagenlijst van die wedstrijd nog even op zich wachten, waardoor ik geen verslag hiervan kan doen. Dit volgt later deze week, met filmpje!

Hartelijke groeten,
Jeroen GutteLees meer berichten