Nieuwsbericht

18-02-2013

Statina reikt 'pluimen' uit! - 11-02-2013

Traditiegetrouw reikt het bestuur van atletiekvereniging Statina, in samenwerking met de (assistent)train(st)ers, tijdens de jaarlijkse Algemene LedenVergadering (ALV) van de vereniging de zogenaamde ‘pluimen’ uit.

Er zijn drie soorten pluimen:
- De Jeugdatletiekpluim is een blijk van waardering voor een jeugdlid of een groepje jeugdleden dat zich in het afgelopen jaar op sportgebied op positieve wijze heeft gemanifesteerd. Nominatie geschiedt door de (assistent)train(st)ers, de uiteindelijke keuze wordt gemaakt door het bestuur.
- De Atletiekpluim is een blijk van waardering voor een volwassen lid of een groepje volwassen leden dat zich in het afgelopen jaar op sportgebied op positieve wijze heeft gemanifesteerd. Nominatie geschiedt door de (assistent)train(st)ers, de uiteindelijke keuze wordt gemaakt door het bestuur.
- De Statinapluim is een blijk van waardering voor een lid of een groepje leden dat zich in het afgelopen jaar als vrijwillig(st)er(s) op positieve wijze heeft gemanifesteerd. Voordracht en keuze worden door het bestuur gedaan/gemaakt. Zittende bestuursleden komen niet in aanmerking voor de Statinapluim.

Jeugdatletiekpluim 2012
Inzet en aanwezigheid tijdens de trainingen en enkele aansprekende wedstrijdresultaten gaven voor het bestuur de doorslag om de Jeugdatletiekpluim uit te reiken aan Natalie Puper uit trainingsgroep 8. Haar doorzettingsvermogen werd onder andere begin januari 2013 beloond met een bronzen medaille en een dik persoonlijk record (en clubrecord!) op het onderdeel verspringen tijdens het NK indoor voor junioren C, naast een keurige vijfde plaats op de 60 meter sprint.

Atletiekpluim 2012
Uit de voordracht van de looptrain(st)ers van de woensdagavond blijkt maar al te goed dat het niet altijd om NK-medailles of clubrecords hoeft te gaan. Hun nominatie maakte dusdanig veel indruk op het bestuur dat het besluit om de Atletiekpluim toe te kennen aan hardloopster Dorien Stroomberg niet meer dan logisch was. Een paar zinnen uit het stuk van haar train(st)ers Jac Blom, Litha Doeland en Angela Veld: ‘Dorien is in oktober 2009 via de cursus ‘Lopen met Statina’ bij de club gekomen. Ze was onzeker of hardlopen wel iets voor haar was. Ze had last van chronische vermoeidheid en was op dat moment niet in staat om één ronde op de atletiekbaan te volbrengen. In december 2012 heeft ze in Linschoten in 2 uur en 12 minuten de halve marathon volbracht. Als we kijken naar de ontwikkeling die Dorien heeft doorgemaakt, dan heeft ze de afgelopen drie jaar enorme stappen gemaakt. Door er altijd te zijn, door goed te communiceren met wie er ook voor de groep staat, door een enorme wilskracht en haar persoonlijkheid. Training geven aan Dorien en haar prestaties te volgen geeft ons als train(st)ers dan ook bijzonder veel voldoening.’

Dorien Stroomberg (rechts) ontvangt bloemen en een wisselbeker van trainster Litha Doeland:


Erg leuk was het dat Dorien na de uitreiking nog een bedankmailtje naar het bestuur stuurde: ‘Iemand keek mij aan en vliegensvlug gingen bij mij de raderen draaien. Ik??? Wat, waar, hoezo... Nee, echt niet hoor! Kan niet! Maar mijn naam werd genoemd. Van de rest verstond ik niet veel meer. En het was warm in de kantine. Bloemen, felicitaties, foto... Tjee, had ik dat! Ik ben er ontzettend blij mee! Echt. Mijn loopmaatjes reageerden heel sportief en hartelijk. ‘Verdiend’ was vooral de reactie. De tulpen staan hier prachtig. Mijn lievelingsbloemen. Statina heeft mij veel goeds gebracht en ik waardeer ten zeerste de pluim. Dit zal ik nooit vergeten. Heel hartelijk bedankt!’

Statinapluim 2012
Veel mensen maken zich -soms dagelijks- sterk voor Statina. Die mensen verdienen allemaal een pluim. Zonder die mensen bestaat Statina niet. Een aantal van hen valt niet zo op, ze zijn bijvoorbeeld geen bestuurslid of (assistent)train(st)er, maar ze zijn er wel degelijk! Bram Gieltjes is ook zo’n onopvallende vrijwilliger. Op trainingsmomenten zit hij meestal met een kopje koffie in het clubhuis te wachten op het einde van de training van zoon Nick. Zijn overige vrije tijd heeft Bram besteed aan het vervaardigen van praktische en onverwoestbare opbergmogelijkheden voor de kogels en de speren. Hij gaat nu met een rek voor de disci aan de slag, zodat ook die een eigen plaatsje krijgen. Ook dit wordt ongetwijfeld weer een staaltje vakmanschap. Dankzij Bram komen we steeds een stapje dichter bij een opgeruimde en veilige materiaalberging. Het bestuur twijfelde geen moment over het aan hem uitreiken van de Statinapluim!Lees meer berichten