Nieuwsbericht

10-02-2013

Frans de Laat stoot opnieuw Nederlands record!

Atleet en werptrainer Frans de Laat (66) van atletiekvereniging Statina uit Culemborg nam afgelopen zaterdag deel aan het NK indoor voor masters in het schitterende Omnisport in Apeldoorn. Hij kwam uit op het onderdeel kogelstoten en gold vooraf als favoriet voor de titel, maar moest dat natuurlijk nog wel waar zien te maken.

Geplaagd door een overbelaste pols begon Frans aan zijn serie stoten en na de derde van zes pogingen stond hij nog ruim aan de leiding, maar in de vierde ronde werd de Europees outdoorkampioen van 2012 voorbijgestreefd door Glenn Gentle uit Hoensbroek, bij de masters een gerenommeerd meerkamper van wereldtopniveau. De zesde en laatste stoot werd een ultieme Ďalles of nietsí-poging en dat pakte voor Frans gelukkig heel goed uit.

Met 13.52 m pakte hij niet alleen voor de dertiende keer op rij de nationale kogelstoottitel (in- en outdoor bij elkaar opgeteld), ook verbrak hij zijn vorig jaar tijdens dezelfde wedstrijd gevestigde Nederlands record van 13.34 m met maar liefst 18 cm.

De kogelstoter uit Culemborg gaat zich nu in alle rust voorbereiden op het EK indoor voor masters, gehouden in de derde week van maart in San Sebastian in Spanje.

Archieffoto:


Naast Frans kwam namens Statina ook Jan Pannekoek in actie in Apeldoorn, en wel op de 60 en 400 meter sprint. De 60 meter verliep voor onze indoordebutant helaas minder goed dan gehoopt, omdat hij een valse start maakte en werd gediskwalificeerd. Op de 400 meter (indoor zijn dit twee rondjes) liep Jan 58.02 sec. Dat is iets minder snel dan zijn eigen outdoorrecord, maar toch goed voor een clubrecord bij de heren masters van 35 t/m 39 jaar. Het was helaas niet genoeg om in aanmerking te komen voor een plaatsje in de finale.

Michiel Boonstra zou ook uitkomen op de 400 meter, maar hij moest zich helaas vanwege een blessure voortijdig terugtrekken.Lees meer berichten