Nieuwsbericht

03-02-2013

Winters loopje in Hoornaar - 26-01-2013

Als de zon had geschenen was het een echt Anton Pieck-loopje geweest, deze 10 km in Hoornaar (achter Leerdam) afgelopen zaterdag 26 januari. Statina was weer volop vertegenwoordigd bij deze eerste loop in het Univé Loopcircuit 2013, waar het venijn van deze winter in de staart zat en we de eerste helft van onze tocht wind en sneeuw tegen hadden. Maar dat maakte deze loop uniek: de combinatie van de prachtige route over bruggetjes en dichtgevroren watertjes waar de wintersporters hun laatste tochtje van deze winter schaatsten en wij als lopers in het barre weer tegen de elementen vochten. Overigens met hele verschillende outfits: de een met een Nepalese ijsmuts op, de ander in korte broek en hemd. Nu was ik soms ook wel jaloers op die schaatsers, want hardlopen kunnen we jaarrond maar of we dit jaar nog een keer op de ijzers kunnen staan ... ?

Ondanks het winterweer deden er 450 lopers mee aan de 5 en 10 km. Een enorme opkomst voor zo'n klein durp en ook de tijden waren heel goed te noemen. Niet alleen de Statinalopers liepen als een haas, maar ook de snelste man van het parcours, Roy Hoornweg, met een parcoursrecord van maar liefst 30:27. Ruben Stittelaar zat er heel dichtbij, maar eindigde helaas net niet op het podium (haalde wel weer een nieuw clubrecord op deze afstand!). Net als Ruben eindigden Ron van der Linden en Angela Veld ook op een mooie vierde plek. En eind goed, al goed, dit keer stond Corina van der Linden zelf met haar derde plaats bij de dames 45+ wel op het podium!
En wanneer komt er nou eens een 55+ categorie voor de vrouwen? Voor de mannen is die er wel, maar blijkbaar vindt de organisatie het niet de moeite waard om deze categorie ook voor vrouwen aan te maken. Maar deze vrouwen zijn er wel, hoor, en onze Angela was dan ongetwijfeld als een van de eersten geëindigd!

Enkele foto's:


Ruben en Ruben

De van der Lindens en Gerrit

Marc en Angela

Nog meer foto’s zijn te inden op deze site en op deze site

Uitslagen van de Statinalopers:

Ruben Stittelaar - 32:23 (4e, wedstrijdloper): NIEUW CLUBRECORD!
Ruben Verlangen - 35:38 (5e, wedstrijd)
Ron van der Linden - 37:53 4e, wedstrijd)
Marc Laeven - 40:10 (10e, prestatieloper)
Maarten Davelaar - 47:47 (78e, prestatie)
Sandra Wormgoor - 47:57 (5e, wedstrijd)
Gerrit Koerting - 48:10 (14e, wedstrijd)
Corina van der Linden - 48:13 (3e, wedstrijd))
Angela Veld - 49:12 (4e, wedstrijd)
Bas Belder - 58:50 (prestatie)

Overige uitslagen zijn te vinden op deze site
Volgende wedstrijd van dit circuit is in Ameide op zaterdag 9 maart en gaat over 5 Engelse mijlen. Be there!

Sandra WormgoorLees meer berichten