Nieuwsbericht

15-01-2013

Egmond Halve Marathon 13-1-2013

Een groot aantal Statina leden trok afgelopen zondag naar dé Winterklassieker in Nederland! Egmond aan Zee vormt traditiegetrouw iedere tweede zondag van januari het decor voor de kwart marathon en de halve marathon! Dit jaar konden de omstandigheden bijna niet gunstiger, zonnetje en een temperatuur rond het vriespunt! Dat beloofde wat… misschien een nieuw pr?Wie weet… aangekomen vanuit de bus werd er druk gekletst over echte hardloopzaken :-)
Juiste outfit, wel of geen handschoenen, te veel of te weinig training. De organisatie zet bussen in voor het vervoer van en naar het strand. Dat is al een feestje op zich!
Eenmaal aangekomen gingen we direct voor een kopje koffie in de sporthal. Jeetje, wat een mensenmassa! Ondanks dat Egmond een supergrote loop is, verbaas ik mij altijd weer over het aantal mensen dat aan hardlopen doet. We waren keurig op tijd, dankzij chauffeur Gerrit Koerting. Dat betekent rustig omkleden en even buiten inlopen voordat we van start zouden gaan. Gerrit en Wilco hadden zich ingeschreven voor het wedstrijdvak. Officieel zou ik 25 minuten later van start gaan in het prestatievak. Tja, dat zou toch wel heel ongezellig zijn. En ja… met een vuilniszak om ( warm blijven ) en tussen Wilco en Gerrit in, zou ik toch echt niet opvallen als ik stiekem in de wedstrijdloop van de mannen zou lopen. Toch… ( nu maar hopen dat de organisatie van Egmond niet de Statina pagina leest ) Even later stond ik als een van de weinige dames in het herenstartvak… hoezo geluk! Iets verderop klonk het startschot en de vele mannen (!) kwamen in beweging. Al snel was ik beide mannen kwijt en had ik een lekker ritme te pakken. De route voert eerst over asfalt, langs mensen en bandjes voordat je op het strand mag lopen. Het strand was behoorlijk vlak en hard, wat heerlijk liep. Achter een grote kerel aan, om maar iets uit de wind te lopen. Het strand vind ik zelf een van de meest fantastische stukken. Vervolgens ga je het strand af door de ‘bloedweg’ op te lopen. Ze hebben deze weg zo genoemd omdat het letterlijk bloed, zweet en tranen kost om deze weg omhoog te gaan in het mulle zand. Vervolgens ga je omhoog en omlaag door de duinen, voordat je vlak loopt door de heide. Voordat ik het zelf doorhad, zat ik al op 15 km. Ik moest even goed kijken op de klok. Wat… ik loop een pr op de 15 km en ik moet nog 6 km. Zou ik dit vol kunnen houden?


Daniëlle...


Gerrit en Wilco...

Een overweging maakt dat ik besluit om de race van mijn leven te gaan lopen, even rekenen leverde een tijd van 1.40 op, op de halve marathon. Met de wetenschap dat Gerrit en Wilco vlak achter mij zouden zitten en dat ik graag veel sneller dan Siebe zou willen zijn, ging ik voor deze toptijd!!! Het volgende stuk was genieten, maar vooral aftellen. Nog 5, 4, 3 km en dan ga je richting Egmond het centrum. Het publiek nam in omvang toe… maar ik wist… er zit nog een gemeen heuveltje op het einde… ik sprak mijzelf meerdere malen streng toe… In de verte zag ik de klok… Ik kan een tijd onder de 1.40 lopen, ik zette de sprint in en kwam op 1.39.10 door. Dat betekent voor mij een nieuw pr ( 5 minuten eraf! ). Snel omgekleed en de mannen opgewacht. Wilco en Gerrit hebben een tijd neergezet van 1.55, Siebe een tijd van 1.48 en Martin en Marc hebben een onderlinge strijd uitgevochten! Later kwam ik op de website nog andere namen van Statinaleden tegen die ook fantastisch hebben gelopen! Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van deze prachtige wedstrijd als ik!!! Voor mij zeker tot volgend jaar en voor degene die nu nog twijfelen over deze wedstrijd, gewoon doen! Hij is fantastisch :-)

Alle namen en netto tijden op rij:

Martin Poot - 1:26:44
Marc Laeven - 1:28:22
Erik Brandsema - 1:32:09
Daniëlle Schouw - 1:39:10
Koos Kooij - 1:43:30
Esther Bruggeman - 1:45:25
Siebe Schootstra - 1:47:10 (businessloop?)
Wilco ’t Lam - 1:55:37
Gerrit Koerting - 1:55:37
Wim van Engelendorp - 2:12:28

Vriendelijke groet, Daniëlle SchouwLees meer berichten