Nieuwsbericht

13-01-2013

Vlinderloop en BAV Cross

Ruben Stittelaar gaat enkele keren per jaar naar Houten waar regelmatig op de 2e zaterdag van de maand de Vlinderloop wordt gehouden. Daar kan gekozen worden uit 4 afstanden: 5.2 km (1/8 marathon), 11.1 km, 15.2 km en 21.1 km (halve marathon).
Ruben:
“Meestal kies ik voor de kortste afstand omdat dat een leuke trainingsloop is. Vandaag was het voor de 199e keer dat deze loop werd georganiseerd en wilde ik met het mooie weer proberen of er een mooie tijd in zat.
Het parcours gaat over goede brede fietspaden met onderdoorgangen bij kruisende wegen, langs het Amsterdam Rijnkanaal aan de zuid-west kant van Houten.
Na een paar km was mijn voorsprong reeds een paar honderd meter op de rest van de lopers. Het parcoursrecord stond op naam van Michael Woerden: in 17:31 gelopen in 2004. Ik wist vandaag te finishen in een nieuw parcoursrecord van 16:37.”
De dag erna, zondag 13 jan 2013, was Ruben alweer op weg naar de 10 km cross van de BAV-cup in Baarn.
Ruben:
“Ik heb dit parcours al eerder gelopen, namelijk vorig jaar, waardoor ik het met de licht bevroren ondergrond op dit parcours wel aandurfde om de 10 km wedstrijdcross te lopen. Door de beschutte ligging is er weinig van de wind te merken. De wedstrijd gaat over 4 ronden van elk 2580 meter zodat de totale afstand op 10,320 km komt. Vandaag waren natuurlijk de grootste toplopers naar Egmond voor de halve marathon maar er waren toch ruim honderd wedstrijdlopers naar Baarn gekomen. Tijdens de eerste ronde merkte ik al dat ik relatief makkelijk de kop kon nemen en wist ik na de tweede ronde de voorsprong op ongeveer een halve minuut te brengen. Na 4 ronden kwam ik in 34:07 over de finish, 45 seconden voor nummer 2.”


Lees meer berichten