Nieuwsbericht

08-01-2013

Een dagje Sittard - 06-01-2013

Afgelopen zondag namen acht atletes en atleten van atletiekvereniging Statina deel aan een indoorwedstrijd in Sittard. Het werd een hele leuke dag, de organiserende vereniging Unitas is een gezellige club met een prachtige accommodatie. Ze hebben daar een achtlaans atletiekbaan met overdekte tribune aan één zijde, een ruim clubgebouw en een mooie (trainings)hal waarin zelfs discuswerpen kan worden getraind! Er is voor ons dus nog veel om naar te verlangen, maar zo kan het ook, het is ‘maar’ 7 kwartier rijden... ;-)

Het deelnemersveld was internationaal, er deden ook Duitse en Belgische atletes en atleten mee. Logisch natuurlijk, zij zaten immers korter in de auto dan wij.

Er heerste een gemoedelijke, relaxte sfeer.

Het regende weer persoonlijke records en er werden drie clubrecords verbroken. Vera Gommans verbrak het clubrecord op de 60 meter horden voor meisjes junioren B en Esther Elie liep bij de dames masters van 40 t/m 44 jaar sneller dan ooit op de 60 meter sprint. Daarnaast verpulverde Esther haar eigen clubrecord op het onderdeel kogelstoten.

Topprestaties!

Ik weet niet of er medailles werden verstrekt, we hebben er na zo'n lange dag in ieder geval niet meer op gewacht, maar het aantal podiumplaatsen (eindplaats bij de eerste 3) was niet verkeerd:

- Veri Gutte werd derde op het kogelstoten (junioren C)
- Idse ten Brinke werd tweede op het kogelstoten (junioren B)
- Vera Gommans werd tweede op de 60 meter horden (junioren B)
- Vera Gommans werd tweede op het kogelstoten (junioren B)
- Frans de Laat werd eerste op het kogelstoten (masters)
- Esther Elie werd eerste op de 60 meter sprint (masters)
- Esther Elie werd derde op het kogelstoten (masters)

Ruurd Veluwenkamp, Meike van Kranenburg en Anke Veluwenkamp vielen helaas niet in de prijzen, maar hebben ook prima gepresteerd!

Het team van Statina had natuurlijk een eigen cameraman bij zich, die (bijna) alle verrichtingen op de geheugenkaart vastlegde, dat aan elkaar plakte en van tekst en een gezellig muziekje voorzag.

Veel kijkplezier!Hartelijke groeten,
Jeroen GutteLees meer berichten