Nieuwsbericht

01-01-2013

Werpvijfkamprecord Frans de Laat officieel erkend

Wanneer tijdens een atletiekwedstrijd een Nederlands record wordt verbroken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat het record officieel kan worden erkend. Zo moet de deelnemer/-neemster binnen 30 dagen na de wedstrijddag een recordformulier bij de Atletiekunie inleveren, samen met een door zowel de scheidsrechter als de wedstrijdleider ondertekende uitslagenlijst. Betreft het een werpnummer of (hinkstap)verspringen, dan moet een stalen meetlint zijn gebruikt om de prestatie op te meten, en uiteraard moeten de betreffende juryleden voorzien zijn van een geldig jurydiploma.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat het Nederlands record werpvijfkamp voor heren masters 65 t/m 69 jaar, behaald door Frans de Laat op 29 september jongstleden in Übach-Palenberg in Duitsland, inmiddels officieel door de Atletiekunie is erkend!In dit nieuwsbericht vind je meer details over dit werpvijfkamprecord.

Naast dat dit voor Frans zelf erg leuk is, zijn wij er als vereniging natuurlijk trots op zo'n atleet in ons midden te hebben!

Frans is inmiddels, je zou er haast aan gaan wennen, in het bezit van de onderstaande Nederlandse records:

- kogelstoten indoor heren masters 60 t/m 64 jaar: 13.96 m
- kogelstoten indoor heren masters 65 t/m 69 jaar: 13.34 m
- kogelstoten outdoor heren masters 60 t/m 64 jaar: 14.16 m
- kogelstoten outdoor heren masters 65 t/m 69 jaar: 13.55 m
- werpvijfkamp outdoor heren masters 65 t/m 69 jaar: 3914 punten

Een overzicht van alle Nederlandse records vind je hier!Lees meer berichten