Nieuwsbericht

17-12-2012

Bruggenloop Rotterdam - 09-12-2012

Op deze koude, regenachtige en winderige dag vertrok een delegatie van één loper en vier loopsters uit Culemborg op weg naar Rotterdam om daar de Bruggenloop te lopen. De man van Astrid reed ons en we pasten met zijn zessen precies in de bus. De start van de Bruggenloop is naast de Kuip, ons welbekend. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan het winterse gebeuren in de vorm van een winterplein. Daar was overigens niet zo veel bijzonders op te zien.

Verder stond op de site te lezen dat er ruim voldoende toiletten aanwezig waren. Ongetwijfeld in de Kuip, maar daar kwamen we niet. De kleedruimte was onder de eerste ring. Afgezet met bouwhekken met doek en warmeluchtkanonnen waren daar kleedruimtes gemaakt. Warm was het er, heel warm. En toiletten echt te weinig en dixies op onmogelijk te bereiken plaatsen. Jammer toch, weer wildplassen... De sjeu van het lopen.

Al wachtende in het startvak waren de weergoden ons slecht gezind. Het goot totdat het startschot gelost werd, toen was en bleef het droog tijdens de loop. Het parcours is leuk en goed afgezet. Vanuit de Kuip richting Erasmusbrug. De tram zorgde ervoor dat we even uit de wind konden lopen. Na deze eerste brug ging het rechtsaf langs de maasoever en over de boompjes richting de Van Brienenoordbrug. Onderweg passeerden we andere bruggen die gewoon vlak waren. Niet heel spannend. Leuk om te zien waren de lichtjes die de lopers droegen en door de sponsor waren uitgedeeld. Natuurlijk lopers met kerstmanmutsen, kerstmanpakken en sneeuwpoplopers onderweg. Genoeg te zien. En dan de Maas, prachtige rivier. Dat maakte deze stadsloop bijzonder.

De Van Brienenoordbrug kwam in zicht bij het 10 kilometerpunt. Pff, wat is dat een lang stuk omhoog en kort naar beneden, daar was het 11 kilometerpunt.

Nog 4 te gaan over fietspaden en door een woonwijk, en toen was daar de finish.

Hannie van Donselaar

De uitslagen luiden als volgt:

15 kilometer
Frank Brandsma - 1.18.57
Angela Veld - 1.18.42
Petra Kok - 1.41.50
Astrid Hoevenaar - 1.41.50
Hannie van Donselaar - 1.49.22Lees meer berichten