Nieuwsbericht

12-11-2012

Indoorwedstrijd Utrecht - 10-11-2012

Afgelopen zaterdag nam een gedeelte van de jeugdleden van atletiekvereniging Statina in Utrecht deel aan de eerste indoorwedstrijd van het winterseizoen.

Natalie Puper, misschien wel het grootste jeugdtalent van de Culemborgse vereniging, nam maar liefst twee bronzen medailles (60 meter sprint en verspringen) en één gouden medaille (60 meter horden) mee naar huis. Daarnaast verbeterde ze twee clubrecords (60 meter horden van 11.62 naar 9.85 en verspringen van 4.95 naar 5.00) en scherpte ze op de 60 meter sprint haar persoonlijke record (van 8.41 naar 8.23) flink aan. Met name haar tijd op de 60 meter horden was indrukwekkend, maar ook op de andere twee onderdelen behoort Natalie op dit moment tot de nationale top bij de meisjes junioren C.

Ook imponerend was Meike van Kranenburg, die op het kogelstoten voor meisjes junioren D het clubrecord van 8.88 uit 2001 met een stoot van 9.32 verpulverde.

Deze overige kanjers van Statina kwamen niet tot clubrecordniveau of (soms net niet) in aanmerking voor een medaille, maar wisten met een aantal finaleplaatsen en mooie persoonlijke records wel zo hier en daar de ranglijsten van de eigen vereniging flink op te schudden: Stian van Asten en Bart van Kranenburg (jongens pupillen A), Mart Booms, Rico Coenen, Tein van Riel en Arthur de Kok (jongens junioren D), Celesta Salari (meisjes junioren D), Veri Gutte (meisjes junioren C) en Yoram Meijaard (jongens junioren B).

Een aantal prestaties is gefilmd en aan elkaar geplakt, inclusief slow motion-beelden, dus extra interessant voor train(st)ers (maar ook gewoon leuk om te zien)! Voor de beste kwaliteit klik je even op het tandwieltje rechtsonder, kies dan voor 1080p. Veel kijkplezier!

Hartelijke groeten,
Jeroen GutteLees meer berichten