Nieuwsbericht

29-10-2012

Poort-6 loop Gorinchem - 27-10-2012

PRIJZENREGEN OP UNIVE GROTE RIVIEREN LOOPCIRCUIT 2012

Voordat ik dit stukje ging schrijven over het Grote Rivieren Loopcircuit dat afgelopen zaterdag eindigde, pak ik ter opfrissing van mijn geheugen nog even mijn verslag over het circuit van 2011 erbij. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat ik niet erg origineel ben met de titel voor dit jaar. En inderdaad: “Prijzenfestival bij laatste loop Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2011.” Afgelopen zaterdag was bijna een herhaling van vorig jaar: drie Statina’ers eindigen bij de laatste vier in het eindklassement, wat betekende dat zij mooie (geld-)prijzen in ontvangst mochten nemen: Ruben Verlangen, Ruben Stittelaar en Corina van der Linden. Van harte gefeliciteerd!

RECORDS
Niet alleen scheen de zon zaterdag volop, de temperatuur van 10 graden en een verfrissende bries maakten dat het perfect loopweer was en het records regende. Ruben Stittelaar en Ruben Verlangen eindigden bij deze laatste loop in Gorinchem als vierde en bij de eindklassering bij resp. de Mannen Senioren en Mannen 35+ op een fantastische derde plek! Beiden verbeterden op de valreep ook nog hun persoonlijk record zaterdag: Ruben junior zelfs met meer dan een minuut (32:49 – tevens een nieuw Statina clubrecord!) en Ruben senior met – alle beetjes tellen – 1 seconde (34:41 - ook een verbeterd clubrecord!).


Huldiging categorie Mannen Senioren


Huldiging categorie Mannen 35+

Corina van der Linden eindigde in het eindklassement in haar categorie als vierde. Helaas kon zij er bij de afsluitende loop in Gorinchem niet bij zijn vanwege de naweeën van een griep. Nu was haar afwezigheid niet zo’n groot probleem: Corina’s man Ron heeft de honneurs heel charmant waargenomen. Dat deed hij door zich netjes naast de nummer drie van de dames te scharen. Alsof ie dit al jaren doet, kijk maar hoe:


Huldiging categorie V 45+. V.l.n.r.: Carin, Cora, Cora en de man van Corina…

ONDER DE 50 MINUTEN
Voor zover ik kon zien, hebben alle Statina’ers die meededen de 10 kilometers in Gorinchem onder de 50 minuten gelopen. Ron van der Linden kwam met een scherpe 38:33 over de finish, Gerk van der Have zat ook in de kopgroep van Statina met 40:32, Casper en Gerrit Koerting en Wilco ’t Lam wisten met spetterende eindsprints in de 49 minuten te eindigen en ikzelf heb mijn pr met meer dan een minuut aan gort gelopen en kwam met 45:52 over de streep.

WHAT'S IN THE NAME
Nog even een opmerking over lopersnamen. Je zou bijna denken dat als je Ruben heet, je automatisch een snelle jongen bent. Maar begint je naam met een C en loop je bij de vrouwen dan zit het helemaal goed: bij Corina in de categorie Vrouwen 45+ heten de eerste vier dames Cora, Carin, Cora en Corina. Ik verzin dit niet, hoor! Kijk voor andere succesnamen en alle uitslagen op op de uitslagenlijst.


LOPEN IN DE REGIO
Tot slot nog een paar feiten op een rij: het circuit kenmerkt zich doordat de acht loopjes bijna allemaal redelijk in de buurt van Culemborg plaatsvinden, niet overbevolkt zijn (ca. 200 tot 400 deelnemers) en over tien maanden zijn uitgesmeerd:
1. Hoornaar (10 km, in januari)
2. Ameide (5 mijl, in maart)
3. Heukelum (10 km, april)
4. Groot-Ammers (10 km, juni)
5. Herwijnen (10 km, juni)
6. Noordeloos (10 km, september)
7. Papendrecht (10 mijl, oktober)
8. Gorinchem (10 km, oktober)
Daarnaast zit het circuit ook nog eens ruim in haar prijzen- en sponsorgeld. De snelle lopers ontvangen per wedstrijd prijzen en elke deelnemer heeft aan het einde van de rit kans op een Run2Day-prijs door simpelweg aanwezig te zijn bij de trekking. Corina en ondergetekende weten wat dat betekent :-)

Tot volgend jaar!
Sandra Wormgoor

Namen, tijden en plaats in eigen categorie nog even op rij:

Ruben Stittelaar – 32:49 (4e) 3e plaats klassement
Ruben Verlangen – 34:41 (4e) 3e plaats klassement
Ron van der Linden – 38:33 (12e)
Gerk van der Have - 40:32 (11e)
Sandra Wormgoor – 45:52 (6e)
Casper Koerting - 49:18 (99e)
Wilco ’t Lam - 49:44 (104e)
Gerrit Koerting – 49:45 (16e)Lees meer berichten