Nieuwsbericht

28-10-2012

Bijscholing (assistent)train(st)ers - 27-10-2012

Zaterdagmiddag nam een groot deel van de (assistent)train(st)ers van atletiekvereniging Statina enthousiast deel aan een door Marc Lommert verzorgde workshop over onder andere de methodische opbouw van de verschillende atletiekonderdelen, de achterliggende gedachten van oefeningen en trainingsvormen, de verschillen tussen bepaalde atletiekvisies en differentiatiemogelijkheden voor alle leeftijden.

Marc, atleet en (sprint)trainer bij Statina en werkzaam als combinatiefunctionaris in de gemeenten Culemborg en Tiel, schotelde de groep leergierigen na een gezellige gezamenlijke lunch afwisselend theorie (binnen middels een presentatie) en praktijk (buiten middels een aantal attractieve oefenvormen) voor.

Na afloop van de workshop waren geluiden te horen als ‘Ik wil nog een keer zoiets!’ en ‘Ik heb dingen geleerd/gehoord die ik zeker in de training kan gebruiken!’.

Als vereniging mogen we blij zijn dat we mensen als Marc in huis hebben en dat we beschikken over veel (assistent)train(st)ers die bereid zijn in hun vrije tijd kennis en kunde op te doen, teneinde de trainingen voor hun groepen leden nog beter, uitdagender, leuker en veiliger te maken dan ze al waren. Een compliment aan hen is daarom hier wel op zijn plaats!

Onderstaand een fotoverslagje...

Marc zoals wij hem nog niet kenden...


De presentatie zag er gelikt uit!


Loopscholing...


Zo ‘moet’ het...


En dan zelf oefenen!


Blijf je laag of kom je direct omhoog?


Estafettetraining...


Medicinbaloefeningen...


Tessa probeert (met succes!) een nieuwe oefening uit...


Vera ook!


Good old Henny...


Oefeningen voor (met name) pupillen...


Je speer onder controle houden is, na de veiligheid, het allerbelangrijkst!


Marc demonstreert de hangtechniek...


Aan het einde van zo’n lange middag mogen de handen heus wel even in de zakken... ;-)Lees meer berichten