Nieuwsbericht

15-10-2012

Wim Hol Memorialloop Papendrecht 13-10-2012

Afgelopen zaterdag vond de op een na laatste loop van het Grote Rivieren Loopcircuit plaats, de 10 mijlen Wim Hol Memorialloop in Papendrecht.
Zes Statina-leden deden er aan mee: Ruben Stittelaar, Ruben Verlangen, André van IJzendoorn, Gerrit Koerting, Wilco 't Lam en Gerk van de Have. Voor Ruben Stittelaar was het de eerste keer dat hij deze afstand in wedstrijdverband zou lopen.
De 10 Engelse Mijlen waren verdeeld in twee ronden van 5 mijl. Met het nodige geluk was het bij de start om 14.00 uur precies droog geworden en dat bleef het tot een paar minuten voor de finish.

De twee Rubens voltooiden de afstand ruim binnen het uur. Ruben Stittelaar liet zelfs een tijd noteren die nog niemand van Statina eerder had gelopen: 55:06. Ruben, die in zijn categorie (MSen) moest concurreren met Dennis Licht uit Apeldoorn en Albert Meijer van Running2000, werd knap 3e in deze categorie. Felicitaties!Ruben Verlangen werd met zijn tijd (57:51) 4e in zijn categorie (M35). Ook Gerk van der Have zette een prima tijd neer: 1:09:17.

In de categorie M55 kwam André van IJzendoorn binnen op 1:11:24, wat goed was voor een mooie 5e plaats. Gerrit Koerting en Wilco 't Lam (die op het nummer van Casper Koerting liep) sloten de Statina gelederen, beiden met een tijd van 1:26:48.

Over twee weken, zaterdag 27 oktober, wordt het Grote Rivieren Loopcircuit voor dit seizoen in Gorinchem afgesloten met de 24e Poort6-loop. Dan weten we of er Statina’s in de verschillende puntenklassementen bij de eerste drie zijn terecht gekomen. Wat dat betreft zijn Ruben Verlangen en Corina van der Linden nog zeker kanshebbers!Lees meer berichten