Nieuwsbericht

03-09-2012

2e Loop naar de Pomp – 1 sept 2012

En opnieuw was het erg gezellig en mooi Hollands weer bij de "Loop naar de Pomp" in het prachtige Noordeloos afgelopen zaterdag.
Voor de 2e keer maakte deze loop, met als hoofdnummer 10 km. deel uit van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit.
Dit circuit, bestaande uit inmiddels 8 wedstrijden door het hele jaar heen, wordt georganiseerd door lokale comité's onder auspiciën van AV Typhoon uit Gorinchem.
Aan het circuit kan zowel door wedstrijdatleten als recreanten worden deelgenomen. Het aardige is dat -naast een herinnering bij elke loop, iedereen die aan minimaal 5 van de 8 lopen aan de hoofdafstand heeft meegedaan een extra leuke herinnering ontvangt.

Daarnaast wordt er ook een klassement opgemaakt over alle 8 lopen waarbij punten te verdienen vallen voor de eerste 12 deelnemers van zowel elke wedstrijd- én recreantencategorie. Ook hier worden aan het eind van het circuit prijzen aan toegekend. De parcoursen zijn snel en gevarieerd.
Genoeg aantrekkingskracht dus om veel deelnemers te doen inschrijven.

Dit keer waren er 8 atleten van Statina, ieder met zijn eigen doelstelling, maar natuurlijk ook om gewoon "lekker te lopen".

Corina van der Linden wilde graag klassementspunten in haar categorie (V45) halen en slaagde daarin: 49.59 waarmee ze 4e in haar categorie werd.


Ruben Verlangen kwam uit in de wedstrijdcategorie Mannen 35, werd daarin 5e met een tijd van 35.23 en bleef daarmee slechts 26 seconden boven het (eigen) Statina-clubrecord.
Het was fijn te zien dat Gerrit Koerting na een langdurige blessure weer van de partij was. Hij liep een nette 51.13 en was daarmee natuurlijk tevreden.


Wessel Flinterman wilde zich als junior ook wel eens aan de 10 km. wagen. en liep een verdienstelijke tijd van 42.50 bij de recreanten.


Overige tijden:
André van IJzendoorn (M55) 43.50 (3 minuten sneller dan vorig jaar!)
Wilco 't Lam (M Recr.) 46.24
Gerrit van Mourik (M45) 49.30
Casper Koerting (MRecr.) 51.06

De volgende loop van dit circuit is op 13 oktober 2012: De "Wim Hol Memorial"in Papendrecht met als hoofdafstand 10 Engelse Mijl.
Voor alle bijzonderheden: klik hier.


André van IJzendoorn
Lees meer berichten