Nieuwsbericht

19-08-2012

EK outdoor voor masters - 17/18/19-08-2012

Let op: Dit bericht wordt regelmatig aan de onderzijde bijgewerkt!

UPDATE 1 (vrijdagochtend):
Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus staat Frans de Laat namens atletiekvereniging Statina in Zittau in Duitsland (nabij het drielandenpunt met Polen en TsjechiŽ) op het EK voor masters. Aan dit EK nemen zo'n 4000 35-plussers deel, waaronder een kleine 100 Nederland(st)ers.

Frans komt in de leeftijdscategorie 65 t/m 69 jaar uit op de onderdelen gewichtwerpen (vrijdag om 18.30 uur), discuswerpen (zaterdag om 08.05 uur) en kogelstoten (zondag om 11.45 uur). De hoop is gevestigd op een paar finaleplaatsen, en wie weet lukt het hem zelfs wel om een medaille te scoren!

Aanvullende achtergrondinfo: Frans is al eens tweede van Europa geweest en is in het bezit van 4 Nederlandse records.

UPDATE 2 (vrijdagmiddag):
De deelnemerslijsten van de onderdelen waar Frans op uitkomt:
- gewichtwerpen
- discuswerpen
- kogelstoten

UPDATE 3 (vrijdagavond):
Frans heeft op het onderdeel gewichtwerpen de finale behaald (dat was ťťn van zijn doelen) en is uiteindelijk achtste van Europa geworden met een worp van 15.10 m. Zijn persoonlijke (wedstrijd)record staat op 15.38. Een achtste plaats als debutant op dit onderdeel op dit niveau is natuurlijk helemaal niet verkeerd (Frans stond tiende op de startlijst), je persoonlijke record dicht benaderen ook niet! Winnaar werd Barry Hawksworth (wat een stoere achternaam!) uit Groot-BrittanniŽ met 18.59 m.

Bekijk hier de volledige uitslag van het gewichtwerpen.

UPDATE 4 (vrijdagavond):
Zaterdagochtend om 08.05 uur begint voor Frans het discuswerpen. Dat is vroeg, helemaal als je weet dat de atleten zich 90 minuten van tevoren bij de organisatie moeten melden...

UPDATE 5 (zaterdagochtend):
Op de startlijst van het discuswerpen staan 32 werpers, waarvan er 10 voor Duitsland uitkomen. Duitsland is altijd al een werpland geweest en heeft veel topwerp(st)ers grootgebracht, die het blijkbaar ook allemaal lang vol hebben gehouden. Frans is als 11e geplaatst. De winnaar van het gewichtwerpen van gisteren staat net achter hem, tijd voor revanche! ;-)

UPDATE 6 (in de nacht van zaterdag op zondag):
Zzzz... Morgen weer een dag, dan zal ik (Jeroen Gutte) een iets uitgebreider verslagje maken van het discuswerpen, waarop Frans een keurige zesde plaats heeft behaald!

UPDATE 7 (zondagochtend):
Frans maakte het discuswerpen nogal spannend. In de regel krijg je in de atletieksport drie pogingen om je te kwalificeren voor de finale, waarin je aansluitend nog drie pogingen krijgt. De eerste poging was ongeldig en de tweede niet erg ver, waardoor Frans slechts een 16e plaats bekleedde. De derde moest dus goed zijn om nog drie pogingen te kunnen veroveren, en dat was ie! Met ruim 42 meter ging de als elfde geplaatste held uit Culemborg als vijfde naar de finale, waarin hij uiteindelijk met een worp van 42.39 m zesde werd. Knap gedaan! De als 12e geplaatste Barry Hawksworth, een dag eerder nog winnaar van het gewichtwerpen, zakte af naar een 22e plaats. Van de 10 Duitsers, waarvan Frans er in de ranking 6 voor zich had, eindigden er 8 achter hem. Winnaar werd Tadeusz Laska uit Polen met 51.57 m.

De uitslagenlijst van het discuswerpen vind je hier...

Vandaag staat het kogelstoten op het programma, het onderdeel waarop Frans 4 Nederlandse records bezit! Aanvang 11.45 uur. Ook dit belooft weer spannend te worden, kijk maar eens naar de deelnemerslijst...

UPDATE 8 (zondagmiddag):
WHOOHOO! Frans is vanmiddag met een afstand van 13.56 m EUROPEES KAMPIOEN kogelstoten geworden!

Meer nieuws volgt zodra het er is...



Lees meer berichten