Nieuwsbericht

17-07-2012

Uitgelicht: FigureRunning

Er is iets gaande in hardloopland: FigureRunning is een nieuwe sport die lopers uitdaagt om zowel sportief als creatief te zijn. Het competitie-element zit hem niet in tijden, snelheden of afstanden, maar in het tekenen terwijl je loopt. De wereld is het papier en jij bent het potlood, aldus figurerunning.com.

Is zelfstandig hardlopen te saai voor je, ben je jouw vaste rondje(s) zat of ben je simpelweg toe aan een nieuwe uitdaging? Probeer FigureRunning een keertje uit en deel jouw tekeningen met je medeatleten!Hoe werkt het?
1. Trek je hardloopkleding en -schoenen aan.
2. Neem je smartphone mee met daarop de FigureRunning-app.
3. Bekijk de kaart van je omgeving en zoek naar straten die samen een hart, konijn, taart, naam of ander figuur vormen.
4. Start de FigureRunning-app en loop naar het beginpunt van jouw tekening (de kilometers die je met de optie ‘No Pencil’ loopt, worden ook bijgehouden in de statistieken). Zodra je bij het beginpunt van jouw tekening arriveert, kies je een kleur en begin je hard te lopen. De gelopen route vormt jouw tekening!
5. Tijdens het lopen kun je andere kleuren of onzichtbare lijnen kiezen of de optie ‘Erase’ (gum) gebruiken om je tekening zo mooi en kloppend mogelijk te maken.
6. Sla de tekening zodra hij af is op in een album en deel hem op Facebook of Twitter.

Klik hier voor aanvullende tips (Engelstalig).Lees meer berichten