Nieuwsbericht

25-06-2012

Lingewaal-loop Herwijnen – 23-06-2012

Driemaal hetzelfde rondje, daar bestaat de 10 kilometerloop van Herwijnen uit. Het is de 5e loop van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. Hij wordt altijd gehouden op dezelfde dag dat er een kermis is in Herwijnen, wat een gezellige drukte met zich mee brengt. En aardig wat publiek langs de kant, vooral in het Start / Finish gebied, vlakbij de kermis. Hoewel de start pas om 18.00 was, een half uur later dan gepland, was het nog behoorlijk warm. Helaas! Als er iets is waar ik een hekel aan heb, is het hardlopen in de warmte. Nee, dan vorig jaar, toen was er een lekker fris motregentje.

Het parkoers, dat zoals gezegd 3 x doorlopen moet worden, loopt eerst naar de botsautootjes van de kermis, maar we slaan daar meteen rechtsaf, een lang stuk het dorp uit, dan weer rechts tot aan de Waaldijk, wat een stevig klimmetje inhoudt. Dan een stuk over de slingerende Waaldijk tot een paar mooie boerderijen, waar weer steil van de dijk afgelopen wordt, gevolgd door het laatste rechte stuk richting dorp.

Acht Statina-leden waren naar dit evenement gekomen. André en Sandra zijn hier meestal van de partij. Gerrit van Mourik en Wilco ’t Lam natuurlijk ook, maar zij konden het weer niet laten om gratis en illegaal op andermans nummer te lopen (zie uitslagen hieronder). Verder Marc Laeven en ondergetekende, en uiteraard de Van der Lindens. Van die laatste twee, zou Ron als haas fungeren voor Corina, maar kijk eens naar de foto’s: wie haast wie uiteindelijk??Marc had van de acht bij de finish de snelste tijd: maar liefst 40:49! Maar de tijd van nummer twee, André van IJzendoorn mocht er ook zijn: 45:10.Sandra Wormgoor had er ook duidelijk zin in getuige haar mooie tijd van 47.33, en Wilco (alias Gerrit ‘t Lam) verbaasde zichzelf door zo’n 4 minuten sneller te lopen dan 2 weken geleden in Groot Ammers.Zoals gezegd: het was warm. Voor Gerrit (alias Casper van Mourik) maakte dat echter niks uit, gezien zijn mooie tijd van 48:44. Maar ik had er wat moeite mee. Na 5 km, kort na de klim de Waaldijk op, moest ik ècht even wandelen, maar nadat ik bij de tweede doorkomst een verfrissende “douche” met enkele bekertjes water had genomen, viel de laatste ronde wel weer mee.
Namen en tijden op rij:
Marc Laeven (MRecr) – 40:49
André van IJzendoorn (M55) – 45:10
Sandra Wormgoor (V35) – 47:33
Gerrit van Mourik (Casper Koerting; MRecr) – 48:44
Corina van der Linden (V45) – 49:22
Ron van der Linden (M45) – 49:22
Wilco ’t Lam (Gerrit Koerting; M55) - 49:51
Nico Brand (M55) – 57:24

Via deze site kan de complete uitslagenlijst bekeken worden.

Nico BrandLees meer berichten