Nieuwsbericht

11-06-2012

Podiumplaatsen in Groot-Ammers – 9-6-2012

Tussen de ooievaars werd afgelopen zaterdag in Groot-Ammers de Ooievaarsloop gehouden, de vierde loop van het Univé Grote Rivierenloop Circuit van dit seizoen.
Het was best wel aardig loopweer, hoewel de wind af en toe flink kon waaien. In elk geval hadden de 10-km lopers behoorlijk wat tegenwind te verstouwen op het stuk vlak voor het mooie gedeelte langs de vier molens. De terugweg naar het dorp gaf ook nog flink wat zijwind, maar dan is de finish met de hoogwerkers alweer in zicht.
Fijne loop met veel deelnemers. En het leverde voor Statina enkele schitterende resultaten op: Op de 10 km afstand was Ruben Verlangen alweer na 35:31 terug bij de Start/Finish, en eiste daarmee de eerste plaats op voor zijn leeftijdscategorie (M35).

Op de 5 km was het Jelmer van der Linden die de meer dan 70 andere lopers op deze afstand ruim vóór bleef en finishte in een tijd van 17:25.

En André van IJzendoorn tenslotte, wilde vanwege een recente kuitblessure (die hem vorige week bij de 7-Kastelenrun in Deil nog flink parten speelde) nu eens niet de langste afstand doen, maar “rustig aan” de 5 km. Hij was nèt 55 jaar geworden en daarmee in een nieuwe leeftijdscategorie gevallen, en wat gebeurt? Hij verbetert meteen het clubrecord, dat sinds 2002 op naam stond van Henny van Verseveld, met ruim een halve minuut! André’s tijd: 21:21.


Ruben en Corina


Jelmer en André op de 5 km


Ron en Wilco

De uitslagenadministratie van de Ooievaarsloop liet dit keer wat te wensen over. Zo stond er een verkeerde tijd voor Corina. Gerrit van Mourik en Wilco 't Lam waren niet te vinden in de lijst, maar die hadden maar even de al gereserveerde startnummers van de afwezige vader en zoon Koerting geconfisceerd, waarmee Wilco in de categorie van de zestigers belandde.

Andere deelnemers en tijden op de 10 km:

Ron van der Linden (M45) - 38:29
Gerrit van Mourik (alias Casper Koerting) (Recr) - 47.34
Corina van der Linden (V45) – 47:39
Wilco ’t Lam (alias Gerrit Koerting) (M60) – 53:03
Nico Brand (M60) – 55:05

Vriendelijke groet, Nico Brand
Lees meer berichten