Nieuwsbericht

09-06-2012

Kogelstootrecord Frans de Laat officieel erkend

Wanneer tijdens een atletiekwedstrijd een Nederlands record wordt verbroken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat het record officieel kan worden erkend. Zo moet de deelnemer/-neemster binnen 30 dagen na de wedstrijddag een recordformulier bij de Atletiekunie inleveren, samen met een door zowel de scheidsrechter als de wedstrijdleider ondertekende uitslagenlijst. Betreft het een werpnummer of (hinkstap)verspringen, dan moet een stalen meetlint zijn gebruikt om de prestatie op te meten, en uiteraard moeten de betreffende juryleden voorzien zijn van een geldig jurydiploma.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat het Nederlands record kogelstoten voor heren masters 65 t/m 69 jaar, gestoten door Frans de Laat tijdens onze eigen Statina Baanwedstrijd op 12 mei jongstleden, inmiddels officieel door de Atletiekunie is erkend!

Naast dat dit voor Frans zelf erg leuk is, zijn wij er als vereniging natuurlijk trots op zo'n atleet in ons midden te hebben, en vinden wij het ook super dat voor het eerst in de geschiedenis een dergelijke topprestatie op onze eigen atletiekbaan is neergezet!

Frans is inmiddels, je zou er haast aan gaan wennen, in het bezit van de onderstaande Nederlandse kogelstootrecords:

- indoor heren masters 60 t/m 64 jaar: 13.96 m
- indoor heren masters 65 t/m 69 jaar: 13.34 m
- outdoor heren masters 60 t/m 64 jaar: 14.16 m
- outdoor heren masters 65 t/m 69 jaar: 13.55 m

Een overzicht van alle Nederlandse records vind je hier!Lees meer berichten