Nieuwsbericht

28-05-2012

IJsselsteinloop - 26-5-2012

De zaterdag voor Pinksteren wordt traditiegetrouw door medewerkers van het politiedistrict Lekstroom de IJsselsteinloop georganiseerd. Dit jaar vond onder hoge temperaturen de 30e editie plaats. Men kan bij de inschrijving kiezen voor de afstanden 5, 10 en 21.1 km, met daarnaast nog enkele kortere afstanden voor de jeugd.

Ondanks de warmte was er toch een zestal Statina-lopers te vinden in IJsselstein: André van IJzendoorn, Marc Laeven en Ed Stijnen liepen de Halve Marathon, Wilco ’t Lam en Maarten Borgdorff hadden zich ingeschreven voor de 10 km, en Jelmer van der Linden deed de 5 km. Jelmer behaalde een geweldig resultaat: hij was de snelste van de ongeveer 500 deelnemers op deze afstand.

Jelmer: “Gisteravond (25 mei; red.) had ik eigenlijk gepland om een 400 meter te lopen bij de trackmeeting in Utrecht, maar daar maakte ik een valse start waardoor ik meteen gediskwalificeerd werd. Ik baalde als een stekker, maar om toch nog een wedstrijdje te lopen dit weekend ben ik in IJsselstein geweest voor een 5 kilometer en heb daar zeker geen spijt van gekregen. Het was erg warm weer, maar ik had me goed gekoeld voordat ik startte met sponzen en dergelijke. Tot kilometer 3 (waar ook het keerpunt was) liep ik in een 4e positie. Ik voelde me goed en had niet heel veel last van de warmte, dus ik versnelde. Toen liep ik 2e met nog zo'n anderhalve kilometer te gaan. Zo'n 300 meter voor me zag ik de koploper lopen. ‘Ik moet hem hebben’, dacht ik bij mijzelf, dus ik liep naar hem toe. Ik liep vlak achter hem toen we op de rechte weg richting de finish kwamen. Ik gaf alles wat ik nog had en sprintte hem eruit. 17.38 minuten was mijn eindtijd, geen PR, maar met deze warmte ben ik zeer tevreden.”
zie ook de website van Jelmer

De heren op de andere afstanden leverden ook goede prestaties, met op de halve marathon: Marc Laeven met de 25e tijd van 438 mannelijke deelnemers (1:31:50); André van IJzendoorn met 1:41:31 en Ed Stijnen die op 1:48:06 binnen kwam. Bij de 10 km klokte Maarten Borgdorff op 54:51en Wilco ’t Lam op 56:31.

De complete uitslagenlijsten kunnen hier bekeken worden…

Nico Brand
(mogelijk worden nog foto's toegevoegd)Lees meer berichten