Nieuwsbericht

22-05-2012

Vestingloop Den Bosch – 20-05-2012

In Den Bosch werd afgelopen zondag de Ricoh Vestingloop gehouden, de zevende keer alweer. Afstanden waren 5, 10, en 15 km. Met een start vlakbij de St. Jan op de Parade.
Ruben Stittelaar was een van de ongeveer 700 lopers die van start gingen op de 5 km. Vorig jaar had hij hier een van zijn eerste grote overwinningen behaald, en daarom wilde hij het wel weer proberen.
Ruben had bij de start een mooie plek helemaal vooraan de meute veroverd, zie de foto.Bij de start is het meestal eerst wat duwen en trekken, maar Ruben liep meteen op kop en kon vrij snel weglopen van de rest met een tempo van 3:10 per km over de eerste 3 km.Ondanks de warmte die zondagmiddag kwam Ruben volgens de uitslagen in 16:18 over de finish. Nummer twee kwam pas na 40 seconden door.
Ruben: “De klok gaf 16:03 aan. Waarom dat anders was dan de tijd volgens de uitslagen weet ik nog steeds niet. Het was echter een mooie overwinning, met eindelijk een keer een echt lint bij de finish om doorheen te lopen, en een mooie huldiging op het plein naast de Sint Jan. Ook mijn opa en oma waren als verrassing bij de finish wat ik natuurlijk erg leuk vond.”Maar wat doen die witte emmers daar bij de huldiging?? Een aansporing om de muren een nieuw verfje te geven??

zie ook deze site voor de uitslagen…Lees meer berichten