Nieuwsbericht

14-05-2012

Weekendloopjes 13-05-2012

In Boven-Leeuwen, in het Land van Maas en Waal, waren afgelopen zaterdag Statina-lopers Gerrit van Mourik en Nico Brand actief in de “8 van Boveneind” die voor de 2e keer werd gehouden. De naam van deze loop verwijst naar het parcours, dat de vorm van een 8 heeft. De verschillende loopafstanden liggen daarbij over deze 8: bij de 10 km moest de 8 in totaal drie keer doorlopen worden, bij de 5 km anderhalf keer, en bij de 3 km moest de kleine lus van de 8 twee keer doorlopen worden . Daarnaast waren er nog loopafstanden voor de jeugd (500 meter, 1 km). Het totaal aantal deelnemers op deze 2e editie (ongeveer 300) overtrof de verwachtingen van de organisatie.
Gerrit en Nico liepen de 10 km, die ’s avonds om 19.30 van start ging. Een plaatselijke slag-en drumband, vlakbij de plek van Start en Finish, zorgde voor een steeds terugkerende stimulans om het tempo weer op te voeren. Gerrit liep weer sinds lange tijd een wedstrijd vanwege een hardnekkige hamstring blessure. Desalniettemin kon hij een goede eindtijd noteren: 49.20.Voor Nico was dit de eerste wedstrijdloop na de Culemborg City Run, en hij kwam over de finish na 56.47.
Alle uitslagen voor deze leuke avondloop zijn hier te bekijken.

Iets verderop stroomopwaarts van de Waal, was op zondag Ruben Stittelaar naar Beuningen gegaan om deel te nemen aan de Run Beuningen Run (RBR). De Beuningers zelf zeggen trouwens “Bunninge". Vorig jaar had hij hier ook de 5 km gelopen en gewonnen, en wilde dit nu ook weer proberen. Voor Ruben was het dus een bekend parcours, een parcours dat wel lastig is met de Waaldijk op en af (wat trouwens ook geldt voor het parcours in Boven Leeuwen) en een aantal korte keerpunten. Door het aardige weer ging het voor Ruben best goed en kwam hij in netto 16:30 weer als winnaar over de finish. Nu zelfs ongeveer een minuut sneller dan vorig jaar.De uitslagen van de RBR zijn hier te bekijken

Lees meer berichten