Nieuwsbericht

27-04-2012

Competitie heren senioren – 22-04-2012

Naast het vrouwenteam hebben ook de mannen van Statina hun eerste competitiewedstrijd reeds afgewerkt. Op 22 april stond dit jonge team in Amsterdam aan de start van wat een mooi seizoen belooft te worden.De dag begon met het onderdeel speerwerpen, waar junior Nick Gieltjes de speer met het seniorengewicht van 800 gram naar een nette 34,29 meter wierp. Hiermee eindigde hij keurig in de middenmoot van het speerwerpgeweld. Ondertussen was ook Bram Koldenhof begonnen aan zijn eerste onderdeel van de dag: het verspringen. Als vervanging van specialist Kevin Klomp zette Bram hier een mooie afstand neer, door zich met 5,60 meter nadrukkelijk in de top 10 te melden.

De 110 meter horden was een prooi voor een nieuweling bij onze club: Lukas van der Storm. Lukas had zichzelf als doel gesteld onder de 20 seconden te lopen: een streven dat met 20,01 nét niet behaald is. Toch een mooie tijd en bovendien een persoonlijk record. In zijn kielzog liep Simon Jonis overigens ook naar een keurige 22,15 seconden.
Op dat moment stonden Michiel van Veen en Jelmer van der Linden alweer klaar voor hun 800 meter. De harde wind op de baan maakte het lopen van snelle tijden bepaald niet makkelijk, toch slaagden deze twee specialisten hier aardig in. Michiel liep naar 2.11,47, terwijl Jelmer de vijfde tijd van de dag liep in 2.01,75: een dik persoonlijk record onder moeilijke omstandigheden!

Marc Lommert stond inmiddels klaar voor toch wel zijn minst geliefde onderdeel: het kogelstoten. Onder het motto ‘wie moet het anders doen?’ stootte hij de kogel naar 9,48 meter, ietwat onder zijn streven van 10 meter, maar toch netjes, zeker gezien zijn gebrek aan training. Aan de andere kant van de baan waren op dat moment betere prestaties in de maak. Startkanonnen Vincent Roke en Simon Jonis stonden aan de start van de 100 meter sprint. Helaas voor Vincent was hij te gretig en veroorzaakte hij een valse start, met een diskwalificatie als gevolg. Simon liep daarentegen in een goede race naar 11,76, een mooi PR en wederom een top 10 klassering.

Op de 400 meter, de zwaarste afstand binnen de atletiek, kwamen Hend de Jager en Nick Gieltjes in actie. Ook hier maakte de harde wind de streeftijden vrijwel onmogelijk, hoewel Hend (56,01) en Nick (55,56) beide toch nog een goede prestatie neerzetten. Bram Koldenhof was inmiddels bezig aan zijn tweede springonderdeel van de dag: het hoogspringen. Dit ging geheel niet onverdienstelijk, want met 1,65 meter evenaarde hij zijn PR en behaalde hij waardevolle punten voor het team. Junior Ruben Stittelaar heeft vervolgens 12,5 rondjes tegen de wind in gebeukt op zijn specialiteit: de 5000 meter. Na 16 minuten en 30 seconden was hij alweer klaar, terwijl zeker de helft van zijn concurrenten op dat moment nog minimaal vijf minuten af moest zien.Qua uitslagen had het team de beste prestaties voor het einde van de dag bewaard. Nieuweling Lukas van de Storm sprong op hink-stapspringen met 12,77 meter naar een tweede plaats en bovendien een nieuwe persoonlijk record. Marc Lommert deed daar nog een schepje bovenop, door na een zinderende finish (met valpartij tot gevolg) de 200 meter te winnen in een nieuw clubrecord van 22,58 seconden. Vincent Roke behaalde op deze 200 meter revanche door dit keer wel te finishen in een keurige 24,84 seconden.
Lukas en Marc liepen tenslotte nog de Zweedse Estafette met Bram en Simon. Zelfs met veilige wissels wist dit team de tweede tijd (2.04,80) van de dag te lopen, tevens de snelste tijd ooit door Statina atleten gelopen.Het mannenteam kan terug kijken op een geslaagde eerste wedstrijd, waar we op een aantal onderdelen met de nationale top mee konden doen. We kijken nu al uit naar de tweede wedstrijd, op 20 mei.

Marc Lommert

Filmpje:Lees meer berichten