Nieuwsbericht

25-04-2012

Competitie dames senioren - 22-04-2012

Ook dit jaar doen wij weer met de dames senioren met de competitie mee, aangezien dit vorig jaar goed is bevallen. Met 8 meiden (Rianne, Tessa, Nene, Ruby, Lucy, Mariska, Merel en Kitty) gingen wij de strijd aan met andere damesploegen die zich ook in de 3e divisie hadden ingeschreven.Tessa, Rianne en Kitty mochten de wedstrijd openen. Tessa had er zin in vandaag en begon met discuswerpen, één van haar favoriete onderdelen, wat duidelijk te zien was, aangezien zij een pr van 24.95 heeft geworpen!

Naast Tessa was Rianne ondertussen bezig met het kogelstoten. Rianne zit net bij Statina maar we hebben haar meteen weten te strikken voor de competitie. Net als Tessa heeft ook Rianne een pr binnen weten te slepen, door de kogel op 6.96 te laten landen.

Ondertussen stond Kitty klaar bij de start van de 100 meter horden. Na lang wachten mocht ook zij van start, zij liep een redelijke hordenrace in 18.54.

Nog geen 10 minuten later stond Nene klaar bij het hoogspringen. Wij (Nene en Kitty) hadden als doel neergezet om 1.30 te halen. Dit deed Nene met groot gemak, waarna zij de 1.40 (1.35 werd helaas overgeslagen) op een haar na miste, maar dit zit er bij Nene zeker in, komt goed de volgende keer!

Na Nene moest Tessa door naar het kogelstoten. Zij had de smaak te pakken en behaalde ook hier een pr, namelijk 8.96.

Na het kogelstoten van Tessa stonden we met een paar meiden al aan de buitenkant van de baan om Lucy aan te moedigen, die de 800 meter mocht gaan lopen. En nu iedereen toch bezig was met pr’s verbeteren, liep ook Lucy er één! Dit deed zij in 2.35.57.

Vervolgens mochten Ruby en Mariska elk de 100 meter sprinten. Mariska mocht het spits afbijten en liep 15.80. Ruby liep vandaag haar 2e 100 meter sinds zij tot de meisjes junioren B behoort, en finishte in 14.16. Ruby moest na de 100 meter meteen door naar het verspringen. Ze had een klein beetje wind mee en had er zin in, en sprong een nette 4.51!

Ondertussen stonden Nene en Mariska klaar bij de start van de 400 meter, een moeilijke afstand! De eerste 200 meter hadden de dames wat wind tegen, waarna halverwege de wind wat gunstiger werd. Mariska liep deze 400 meter in een nette tijd van 1.12.85 en Nene kwam net iets eerder over de eindstreep, namelijk in een tijd van 1.11.42.

Na deze 400 meter-race moest er een aanpassing in de opstelling worden gedaan, omdat Lucy niet lekker werd. Rianne zou de plek van Kitty overnemen op de 200 meter, die zij samen met Merel heeft gelopen. Rianne is eigenlijk een werpster, maar wilde wel een 200 meter lopen, die zij in 35.61 heeft volbracht. Merel had al een tijdje niet volwaardig getraind maar liep de 200 meter toch nog in 33.38.

Met lichte tegenzin heeft Kitty uiteindelijk, als ploegleidster zijnde, de taak overgenomen van Lucy, door de 3000 meter te lopen. Niet haar favoriete onderdeel, maar toch in 16.07.22 netjes uitgelopen en de punten binnengehaald.

Als allerlaatste onderdeel stond de estafette op het programma, de Zweedse estafette wel te verstaan. Omdat Lucy nog steeds niet lekker was, moest een flinke verschuiving in de opstelling plaatsvinden. Ruby mocht het spits afbijten met de 400 meter. Deze trok zij goed door, waarna de wissel met Nene goed verliep, en zij op pad ging voor de 300 meter. Kitty stond te wachten op Nene voor haar 200 meter, en ook deze wissel ging goed, waardoor Kitty goed door kon lopen. Tessa mocht de laatste 100 meter lopen, en bij de wissel van Tessa naar Kitty was het nog even spannend, aangezien het stokje was gevallen. Bang voor diskwalificatie... Gelukkig werd er niks van gezegd en hebben we toch de puntjes van dit afsluitende onderdeel gekregen.Trots op deze meiden, en op de prestaties die zij hebben neergezet tijdens deze eerste competitiewedstrijd, kijk ik (Kitty) met een goed gevoel vooruit naar de volgende wedstrijd, die gehouden zal worden in Grootebroek.

Kitty van Berkel

Filmpje:Lees meer berichten